Čeští reprezentanti v malém fotbalu slavili vítězství na mistrovství světa v...

Čeští reprezentanti v malém fotbalu slavili vítězství na mistrovství světa v roce 2017. | foto: Facebook Malého fotbalu - Reprezentace ČR

Hitem Lasvit Cupu bude start mistrů světa v malém fotbalu

  • 0
Česká reprezentace v malém fotbalu vybojovala v říjnu v Tunisku titul mistrů světa a v takřka kompletním složení se představí na tradičním svátečním halovém turnaji v Liberci. Program celkem 24 zápasů odstartuje v hale Dukly zítra od 10 hodin.

Celá plejáda současných i bývalých prvoligových fotbalistů Liberce a Jablonce bude opět startovat na halovém futsalovém turnaji Lasvit Cupu, jehož 23. ročník se odehraje v pátek v hale liberecké Dukly.

Letošní sváteční akci ale nejvíce ozdobí účast českého národního týmu v malém fotbalu, jenž zažil báječný rok. Češi nejprve v červnu získali stříbro na domácím mistrovství Evropy a v říjnu vybojovali historický titul světových šampionů. Na liberecký turnaj navíc reprezentace v malém fotbalu dorazí ověnčená významným oceněním nejlepší český Kolektiv roku 2017 v prestižní novinářské anketě Sportovec roku.

„Mělo by přijet čtrnáct mistrů světa z patnáctičlenného kádru, který získal v Tunisku to zlato,“ naznačil Luděk Zelenka, generální manažer české reprezentace v malém fotbalu, organizátor Lasvit Cupu a šéf pořádající českodubské agentury AFEU. „Kluci přijedou už o den dřív a spojíme to s oslavou vítězství ve sportovní anketě a turnaj máme jako fotbalovou rozlučku s úspěšným rokem.“

Stejně jako vloni se bude i teď hrát s futsalovým míčem a podle specificky upravených futsalových pravidel. Zápasy budou opět zajímavé tím, že na jedné straně se hraje o mantinel a na druhé na autovou čáru.

Triumf z loňska bude na Lasvit Cupu obhajovat Slovanka Team, který před rokem ve finále udolal celek Alfa Young Boys 4:3. Stavitelem Slovanky bude i letos Jiří Štajner, bývalá liberecká fotbalová hvězda a současný špílmachr divizní Chrastavy.

„Vím, že Jirka Štajner to chce zase vyhrát a proto bude mít opět nabitý tým. Jména svých posil z Liberce a Jablonce ale všechny mančafty tají, protože ty týmy z Liberecka se o ně před turnajem vzájemně přetahují,“ vysvětlil Luděk Zelenka, někdejší fotbalový kanonýr a autor 92 prvoligových gólů. „Každopádně se ale mají fanoušci zase na co těšit, protože nastoupí i několik současných prvoligových fotbalistů.“

Vtipnými hláškami bude Lasvit Cup zase provázet i fotbalový bavič Petr Švancara, vstupné je 50 korun a na fanoušky opět čeká tombola.

Lasvit Cup 2017

23. ročník futsalového turnaje

  • Uskuteční se v pátek 29. prosince v hale Dukly v Liberci.
  • Celkem se tradičního turnaje zúčastní deset týmů, které jsou rozděleny do dvou základních skupin.
  • Nejlepší dvě mužstva ze skupin postoupí do semifinále, ostatní celky končí.
  • Týmy hrají ve složení 4 + 1, čas zápasů je 1 x 14 minut, finále se bude hrát na 1 x 20 minut.

Skupina A
Reprezentace České republiky v malém fotbalu
Slovanka Team
TJ Jiskra Višňová
Hvězdy padají vzhůru
Alfa Old Boys
Skupina B
Atlético Most
FK Slovan Hrádek nad Nisou
Restaurace U Pecků
Andy Liberec
Alfa Young Boys

Program zápasů
10.00 Alfa Young - Andy
10.15 Slovanka - Hvězdy
10.30 U Pecků - Hrádek
10.45 Višňová - Reprezentace ČR
11.00 Most - U Pecků
11.15 Alfa Old - Višnová
11.30 Hrádek - Alfa Young
11.45 Reprezentace ČR - Slovanka
12.00 Andy - Hrádek
12.15 Hvězdy - Reprezentace ČR
12.30 Alfa Young - Most
12.45 Slovanka - Alfa Old
13.00 U Pecků - Alfa Young
13.15 Višňová - Slovanka
13.30 Most - Andy
13.45 Alfa Old - Hvězdy
14.00 Hrádek - Most
14.15 Reprezentace ČR - Alfa Old
14.30 Andy - U Pecků
14.45 Hvězdy - Višňová

15.00 Exhibiční utkání dětí

Play-off
15.20 Semifinále A1 - B2
15.40 Semifinále B1 - A2
16.00 Exhibiční utkání dětí

16.20 Zápas o 3. místo
16.40 Finále