Ilustrované dějiny Evropy - Ilustrované dějiny Evropy | foto: Jota

Vyšlo: aby Podlahu nevzal čert s foťákem

Blíží se Vánoce, a tak iDNES připravil tipy na knížky, které by se někomu mohly líbit pod stromečkem. Potěšíte tak fanoušky vánočního pečení, čertíků i Přemka Podlahy.

KNIŽNÍ TIPY iDNES
předcházející knižní tipy iDNES najdete zde

PerníčkyJarmila Mandžuková : PERNÍČKY - pečeme a zdobíme
Vánoce jsou za dveřmi. V téměř každé domácnosti se pečou perníčky. Jak je upéct? A hlavně krásně nazdobit? Pro všechny milovníky perníčků je určena právě tato kniha
Vydalo: V.P.K. 2005. Kategorie: Hobby
Hodnocení iDNES: ???

Bytové dekoraceBYTOVÉ DEKORACE
Toužíte po nápadité výzdobě bytu? Bohatě obrazově vybavená kniha Bytové dekorace je pokladnicí nápadů pro kreativní ztvárnění všech částí vašeho domova. Dostanete chuť experimentovat. Zdají se vám střízlivě bílé nebo jednobarevné stěny příliš nudné?
Vydalo: Knižní klub 2005. Kategorie. Hobby
Hodnocení iDNES:

KočkováníJiří Žáček: KOČKOVÁNÍ
Kočky jsou věčným zdrojem inspirace. Oslovily i významného českého básníka Jiřího Žáčka a neméně významnou malířku a ilustrátorku Lídu Brychtovou, která žije od roku 1968 v Londýně.  Publikace s barevnými celostrannými obrázky a humornými verši je určena všem milovníkům koček bez rozdílu věku.
Vydal: Knižní klub 2005. Kategorie. Zábava
Hodnocení iDNES:

ReceptářováníPřemek Podlaha: RECEPTÁŘOVÁNÍ
Přemek Podlaha píše dlouhá léta fejetony, v nichž glosuje věci veřejné a soukromé, vzpomíná na své mládí, své známé a kamarády z televizní branže, vypráví s vtipem a elegancí, nadhledem a porozuměním. Samozřejmě se v řadě textů opírá i o svůj slavný pořad.
Vydal: Knižní klub 2005. Kategorie: Zábava
Hodnocení iDNES:

ChlébCHLÉB
Zhotovení domácího chleba krok za krokem od přípravy základního těsta přes rozmanité vytvarování, glazování a posypání až k upečení v troubě či domácí pekárně.
Vydal: Ikar 2005. Kategorie: Hobby
Hodnocení iDNES:

KrajinyKRAJINY A SCENÉRIE
Publikace, která vás naučí dosáhnout co možná nejlepších výsledků při snímání krajin digitálním fotoaparátem. Získáte cenné informace o skenování filmů a fotografií a vyhnete se tak běžným chybám. Budete moci přetvořit své krajinářské fotografie pomocí speciálních efektů, rámečků a tónováním.
Vydal: Slovart 2005. Kategorie: Hobby
Hodnocení iDNES:

Digitální fotografieChris Weston: DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE (500 rad, tipů, technik)
Praktická kniha nepostradatelná pro digitálního fotografa, který se zabývá množstvím témat, počínaje akční fotografií až po fotografii na cestách. Autorem je vždy respektovaný odborník na dané téma. Od základních funkcí digitálního aparátu až k popisu toho, jak využít digitální obrázky pro vytvoření vlastní webové stránky
Vydal: Slovart 2005. Kategorie. Hobby
Hodnocení iDNES:

Zapomenuté výpravyZAPOMENUTÉ VÝPRAVY
Kniha se zabývá fenoménem cestovatelství ve všech jeho podobách a formách, jak se za poslední století v naší vnitrozemské zemi v srdci Evropy projevoval. Renomovaní autoři stejnojmenného televizního seriálu Milan Švihálek, Marek Hýža a Miroslav Kačor literární formou zaznamenali výsledky svého pátrání po stopách české romantiky a touhy po dobrodružství.
Vydalo: Jota 2005. Kategorie: Historie
Hodnocení iDNES:

Ilustrované dějiny EvropyHuey-Hsi Liang: Hamptifongovy ilustrované dějiny moderní  
Vyprávět dějiny stručně, srozumitelně, ale přitom zasvěceně není zrovna jednoduché. Každý takový pokus vyžaduje velké umění slova i hlubokou znalost látky. Knihy vypráví o 19. a 20. století.
Vydalo: Nakladatelství Jota 2005. Kategorie: Historie
Hodnocení iDNES:

Výprava za českými čertyJaromír Štětina a Pavla Hájková: VÝPRAVA ZA ČESKÝMI ČERTY
Po čertech důkladná encyklopedie pekelných historií, ďábelských skutků a čertovin, jež zanechaly svůj otisk v dějinách, myslích i horninách Čech, je nejnovějším, veskrze unikátním a neocenitelným příspěvkem k české, evropské, ba i světové čertologické literatuře.
Vydalo: Nakladatelství Lidové noviny 2005. Kategorie: Zábava
Hodnocení iDNES: