Suzanne Collinsová se podepisuje fanouškům (2013)

Suzanne Collinsová se podepisuje fanouškům (2013) | foto: Profimedia.cz

Knižní sága Hunger Games se vrací. Chystá se i filmová adaptace

  • 0
Když se vracela J. K. Rowlingová k Harrymu Potterovi, bylo kolem toho spoustu povyku, pokračování knižní série Hunger Games americké autorky Suzanne Collinsové nazvané Balada o ptácích a hadech však zůstává spíše stranou pozornosti.

Vydání originálu neprospělo ani květnové datum vydání, kdy v USA zpravodajství (i kulturnímu) dominovala zcela jiná témata.

Fanoušci dystopické ságy se však naštěstí pro autorku stále globálně počítají v řádech milionů, nová kniha se tak letos na podzim logicky dočkala i českého překladu. Jeho autorem je Zdík Dušek a knihu vydává nakladatelství Fragment.

Balada je takzvaným prequelem k příběhu o světě Panemu. O zemi, ve které se po válce každoročně konají nebezpečné Hladové hry (Hunger Games). Krutá soutěžní reality show, ze které může vzejít jen jediný přeživší vítěz.

Nový román se odehrává 64 let před začátkem první knihy Aréna smrti a jeho protagonistou je osmnáctiletý Coriolanus Snow, čtenářům doposud známý především jako ukázkový záporák prezident Snow, zde vystupující v roli trenéra outsiderky z dvanáctého kraje Lucy Grayové, která všechny zaujme svým uhrančivým zpěvem.

Ve stadiu vývoje je v současnosti i filmová adaptace románu, na které Collinsová spolupracuje se studiem Lionsgate. Režírovat by ji měl stejně jako filmovou trilogii rakousko-americký režisér Francis Lawrence.