Muzikál Donaha! - Muzikál Donaha! připravuje pražské Divadlo na Vinohradech. | foto: Divadlo na Vinohradech

Hraje se: pánský striptýz i útěk před televizí

Nemají práci, a tak se rozhodnou pro striptýzovou pánskou show. Divadelní tipy tentokrát doporučují muzikál Donaha!, premiéru bude mít i hra Break my Heart, Please!.

TIP TÝDNE
Muzikál Donaha!V muzikálu Donaha! půjde o dojemný příběh šestice nezaměstnaných ocelářů, kterým se nedaří najít práci, a proto se v zoufalé snaze něco dělat rozhodnou založit vlastní striptýzovou skupinu.

Musí překonat stud, zábrany a vlastní limity. Muzikál Donaha! uvádí Divadlo na Vinohradech. Poprvé ho zde diváci uvidí v pátek 9. prosince.

Hlavní role si střihnou Jiřina Jirásková, Filip Blažek, Jan Battěk nebo Josef Láska, Zlata Adamovská, Jiří Plachý, Michal Novotný a další. Hru nastudoval režisér Radek Balaš.

CO SE DĚJE
Break my Heart, Please!Síť příběhů, osudů a setkání vyprávěná pohybem, animací, hudbou a světlem. V představení Break my Heart, Please! se na scéně objevují 3 postavy. Jsou jakoby náhodně vybrány z davu a s určitou samozřejmostí naplňují modelové životní situace. Premiéra se v divadle Alfred ve dvoře uskuteční v neděli 11. prosince.

Středočeské divadlo v Kladně oživuje starou legendu. Na tamějších prknech se objeví představení Balada pro banditu. Režie se ujal Miroslav Hanuš. Premiéra je naplánována na sobotu 10. prosince.

Divadelní studio Marta v Brně uvádí příběh tří kamarádů, kteří si ještě pamatují uzel na pionýrském šátku. Proplouvání současným světem je zauzlováno však jinak, proto se pravidelně setkávají u očistného "akvabelování". Vodní živel se začíná jevit jako příjemný únik před stupidními televizními pořady, masou hrnoucí se do marketů.

STOJÍ ZA VIDĚNOU
Do hrobky tanečním krokemDivadlo v ABC uvádí hru Do hrobky tanečním krokem. Za mlhavého a sychravého anglického počasí se sjíždějí do starého rodinného sídla uprostřed blat pozůstalí členové rodiny profesionálních zabijáků Tombů s cílem nikoli menším, než jakým je projednání dědictví.

Děti z Bullerbynu, Kubula a Kuba Kubikula, Rakovnická vánoční hra, Kašparův dobrovolný sbor, Kašparův doprovodný orchestr, svařák a laskominy paní Heleny - to vše nabízí Malé vánoční představení v Divadle v Celetné. Hraje se od 10. - 21. prosince.

Tetička a jáDivadlo v Řeznické nabízí hru Tetička a já. Představení se koná v úterý 6. prosince. Černá komedie s místy až morbidním humorem vypráví o životě Kempa, bankovního úředníčka, který jednoho dne obdrží dopis od své tetičky.
 
EXTRA NÁŠUP
V pátek uvádí Divadlo v Dlouhé Kabaret Vian - Cami. Kabaretní večer v divadelní kavárně, ve kterém můžete zpomalit své zběsilé tempo a při konzumaci vybraných nápojů poslouchat šansony Borise Viana, těšit se z humoru minidramat Pierra-Henriho Camiho a nechat se překvapovat dalšími divadelními událostmi, jež večer přinese.