Životní sílu si musíte pěstovat, vysvětluje Cher

Třiapadesátiletá americká zpěvačka a herečka Cher, která při výročních hudebních cenách zpívala píseň Believe, má ráda muziku od Carmen po rock'n'roll. "Jsem otevřená všemu novému," říká. Nedávno vydala taneční album Believe a byl z toho obrovský hit na obou stranách Atlantiku. "Doposud jsem byla zvyklá zpívat s kapelou, ale při nahrávání Believe bylo všechno jinak. Producenti nejprve natočili můj hlas, na který pak nabalili muziku," vysvětlila Cher.

Nápad vzešel od šéfa gramofonové firmy. "V téhle oblasti bývá člověk vždycky někam tlačen. Jde o to, aby to bylo kreativní. Pokaždé jdete s kůží na trh: buď se dotknete nervu společnosti a jste úspěšný, nebo ne a jste k ničemu," míní Cher. V budoucnu by chtěla natočit album, které se ponoří ještě hlouběji do taneční hudby. Vzorem je pro ni Ray Of Light od Madonny.
Make-up jí zabere tři a půl hodiny, ale pod ním je znát kondice - jak ostatně ukázala v sobotu před televizními kamerami. Aby ve světě hudebního byznysu obstála, potřebuje i vůli. "Síla stejně jako slabost - přichází a odchází. Sílu si umím pěstovat, dá se cvičit podobně jako kliky a lze ji načerpat od přátel, avšak se slabostí se vyrovnávám sama." Už v roce 1965 měla Cher velký hit I Got You Baby, duet se svým bývalým manželem Sony Bonem. Uznávaná je i jako herečka - domácí publikum ji zná například v komedii Čarodějky z Eastwicku. Zvládla i charakterově náročnější role, třeba v kritikou ceněných snímcích Mask nebo Silkwoodová. Dodnes prý lituje, že odmítla roli v kultovním filmu Thelma a Louise. Teď se chystá na natáčení komedie Breakers: "Pojednává o podařené dvojici, matce a dceři, které tahají z chlapů peníze." Narodila se v Kalifornii, ale její kořeny sahají až do Arménie, kam jednou pomáhala vypravit letadlo s humanitární pomocí. Jako dítě prošla církevní školou. "Tatínek chtěl, aby ze mě byla jeptiška - a tady vidíte důsledek," říká pobaveně. Je věřící, ale neuznává náboženství jako instituci.


Témata: Cher, Sony