Zasazeno aneb Co vyroste na Zahradě (I.)

Náměšť na Hané - Krátké zprávy, oznámení i drby doprovází festival Zahrada v Náměšti nejen během jeho konání, ale i před zahájením. Většinou je pouštějí do oběhu sami pořadatelé a týkají si účinkujících, průběhu či organizace přehlídky. Během Zahrady je pak lidem připomínají moderátoři.

* Poprvé se na festivalu objeví zpěvák a herec Divadla Ypsilon Jiří Schmitzer. Nováčkem je to také Zuzana Navarová se skupinou KOA. A po delší pauze se tu objeví také Pavel Dobeš. 

* V pátek odpoledne bude u Kapličky přitvrzeno. Svými recitály se tu představí chomutovská Denjisa, brněnský Marvin, Nová tvář z Tachova, ostravská formace Skiblu a někdejší vítěz Zahrady táborský Telegraf. Asi vám nebude proti mysli si trochu zatančit.

* Příznivci bluegrassu se mohou radovat hned dvakrát. Den po bluegrassovém koncertu v Litovli začíná v 16 hodin pořad Modrá kaplička, v němž nebude chybět ani Cop a uvádět bude samozřejmě Míša Miláček Leicht.

* Mimořádný úspěch loni na Zahradě zaznamenala slovenská kapela Funny Fellows. Letos se objeví znovu a kromě ní přijedou ze Slovenska ještě skupiny Exfónia, Lekra a The Colt a písničkáři Peter Lachký a Janka Kúdelová.

* Luboš Javůrek přivede na festival nejen Bokomaru, ale také novou formaci, které předchází pověst bomby: jmenuje se Veselá tráva.

* O tom, že je Zahrada multižánrovým festivalem svědčí jména jako Vladimír Mišík a ETC., Hradišťan, Jan Hrubý a Kukulín, Jarmila Šuláková, Slávek Klecandr či Jablkoň.

Zákulisí festivalu Zahrada