Písničkář Xindl X

Písničkář Xindl X | foto: archiv umělce

VIDEO: Xindl X zpívá o lásce k sobě samému

  • 1
Písničkář Xindl X chystá nové řadové album Terapie, na němž se objeví i skladba SebeLovesong, kterou vypustil do světa v podobě videoklipu v režii Michala Skořepy.

Jak už název songu napovídá, je píseň milostným vyznáním. Ale tentokrát milostným vyznáním sobě samotnému.

„Asi většina písní, co kdy vznikly, jsou o lásce k nějaké druhé osobě,“ říká Xindl X. „Ale ještě jsem nenarazil na žádnou, která je o lásce k sobě samému. Vždyť se přece říká, že kdo nedokáže mít rád sebe, nedokáže milovat ani nikoho jiného. Tak jsem si řekl, proč nenapsat píseň o sebelásce, i když trochu neopětované,“ dodává zpěvák a skladatel.

Režisérem a scenáristou klipu byl Michal Skořepa, muzikant, bývalý frontman kapely Stroy, jehož režijního umu na poli videoklipů často využívá kapela Wohnout.

„Vzhledem k tématu písně přišel Michal s nápadem, abych v klipu zahrál všechny role. Naštěstí jsem coby písničkář a scenárista zvyklý sedět na několika židlích najednou,“ vysvětluje Xindl X a Skořepa, který se kromě režie a scénáře ujal i kamery a střihu, ho doplňuje: „Bylo těžké si uhlídat všechny Ondry na place, každý byl úplně jiný. Ale nakonec přišel Xindl X a dal tomu pořádek.“

SebeLovesong je nejen předzvěstí nového alba Terapie, které by mělo vyjít na podzim tohoto roku, ale také pozvánkou na největší koncert Xindlovy letošní koncertní sezóny 25. listopadu v pražské hale O2 universum.

Hlídací kočka

Vstupenky Vám chytím vždycky. Pohlídám přednostní prodeje, vstupenky na poslední šanci, začátek prodeje, slevy i konání akce.


Témata: Xindl X, O2 Universum