Kapela Wohnout

Kapela Wohnout | foto: Michal Skořepa

VIDEO: Wohnout natočili klip ke skladbě Postesk, hraje v něm Jiří Suchý

  • 0
Aktuální album HUH! vydala čtyřka Wohnout v srpnu. V listopadu ho vyrazí představit na sérii koncertů a představuje klip ke skladbě Postesk, která je věnovaná Jiřímu Suchému. Ten si v něm i zahrál.

„Postesk jsem napsal pro pana Jiřího Suchého už dříve, v době naší společné výstavy grafik. Písnička je lehce šansonová, vyprávěcí, tak nějak psaná k divadlu, tím tedy hodně vzdálená od naší tvorby. Přesto si nějakou náhodou na desce našla místo,“ osvětluje vznik písně kytarista a zpěvák Honza Homola.

Klip se natáčel v divadle Semafor. „Za obrovskou čest považujeme to, že nám v něm pan Suchý zahrál osobně, dokonce nám půjčil svou domovskou scénu. Musím říci, že i ve svém úctyhodném věku na place sršel energií a humorem,“ dodává Honza. 

Režie videoklipu se ujal Michal Skořepa, dlouhodobý wohnoutí spolupracovník. Skladba vyžadovala maskérské práce, aby Honza zestárl v klipu o alespoň třicet let.

„Za tu dobu, co spolupracujeme, se mi zdá, že Honza dost zestárnul. I pan Suchý proti němu vypadá jak mladík. Tak jsem mu vymyslel klip s hezkými děvčaty, aby trochu pookřál,“ říká s úsměvem Michal Skořepa. Mimochodem, klip byl dokončený v den, kdy Jiří Suchý oslavil 90. narozeniny.