Kapela Vesna | foto: Milan Vopálenský

VIDEO: Kapela Vesna představuje klip k novému singlu Voda

  • 1
Letos na podzim vydá dívčí skupina Vesna nové album. Předznamenává ho videoklip k písničce Voda, který vznikl v lomu Marokánka v okolí Hradce Králové.

Zpěvačka a textařka Patricie Fuxová věří v synchronicitu. Ta se v případě téhle skladby až neskutečně potvrzuje: „Když jsem píseň psala, netušila jsem, jak moc aktuální to téma bude. Tento rok jsme čelili požárům, koronavirové pandemii, a teď se dozvídáme, že naše podzemní vody jsou v kritickém stavu,“ říká.

„Planeta Země vysílá varování a je čím dál jasnější, že lidstvo bude muset svůj přístup změnit. Skladba vznikla před rokem, kdy jsem ve svém životě prožívala příliv pozitivní energie. Pomohla překlenout se přes problémy, které jsem řešila. Představovala jsem si, jak voda, stejně jako láska, smyje všechno naše trápení a rány,“ vysvětluje Fuxová.

Klip vznikl v režii Martina Šestáka. „Na scénáři a vizuální stránce klipu jsme pracovaly společně s mou sestrou Terezou, která se stará o kostýmy a scénografii naší kapely. V klipu můžete objevit dívčí fantazii, naději pro nový život, čistotu dětské duše, starost o přírodu a mnoho dalšího,“ dodává houslistka Bára Šůstková.