Vanilla Ice

Vanilla Ice | foto: Profimedia.cz

Vanilla Ice stihne v Česku dva koncerty za noc

  • 3
Bývalá hvězda hip-popu Vanilla Ice vystoupí v pátek v Česku, a to hned na dvou místech. Fanoušky láká na svůj slavný hit Ice Ice Baby.

Zadejte do internetového vyhledávače Google název diskotéky Disco S&S ve Vlachově Březí na Prachaticku. Jako první vyjede oficiální stránka rappera Vanilly Ice. A není to vtip nějakého hravého hackera.

Bývalá modla pubertálních dívek opravdu v pátek 25. listopadu do městečka severně od jihočeských Prachatic přijede koncertovat. Hned potom se přesune do Prahy na diskotéku Hany Bany.

Letos v červnu vydal Vanilla Ice výběr 25 písniček Platinum Underground, od té doby jezdí po světě a znovu koncertuje. Teď je na evropském turné. Kromě Česka se na něj můžou těšit ve Skandinávii, Litvě, Estónsku a Rusku. Všude vystoupí v menších klubech nebo diskotékách.

Bude si na něj někdo pamatovat? Zřejmě ano, a to díky hitu Ice Ice Baby z roku 1989, kterého se v singlové verzi prodalo přes 17 milionů kopií

Hlavní motiv písničky si sice vypůjčil od skupiny Queen, ale svým podáním a díky image se třemi vyholenými proužky přes obočí dokázal uhranout milióny dívek. K nim se logicky přidávali i chlapci.

Těžko říct, kam by se Vanilla Ice dostal nebýt videoklipů. Zpěv ani rap totiž nikdy nepatřily mezi jeho silné stránky. Ač pořadatelé pražského koncertu tvrdí, že má i další hity, například Ninja Rap, kdo z vás si na ně vzpomene?

Podle oficiálních internetových stránek se rapper v roce 1994 pokusil o sebevraždu. Od života plného kokainu, heroinu a extází ho údajně zachránili přátelé. Od té doby má jeho život "nový smysl", věnuje se motokrosu a znovu hudbě.