Omarion

Omarion | foto: SONY BMG

Urbanpopová hvězda, zn: v pořadníku

  • 1
Americký r&b zpěvák a začínající herec Omarion debutuje na sólové dráze za asistence armády producentů zvučných jmen (mj. Rodney Jenkins, Underdogs či Neptunes).

Ukázky z CD najdete v audiogalerii.

"Mladé, sexy, správňácké" kvarteto B2K za mořem žalo úspěchy prý slibné, leč o to krátkodobější. Na scénu vpadlo v roce 2002 a už po necelých dvou letech bylo minulostí.

Omarion se teď na notně přelidněném urbanpopovém políčku snaží vybudovat vlastní sound jako sólista a vymezit se tak vůči byvší "domovské" formaci i konkurenčnímu okolí.

Jestliže se titulní track jmenuje sladkobolně O a navíc je to balada, není těžké domyslet si, co s takovou příležitostí provede svalnatý dívčí idol z boybandu, a jak budou reagovat fanynky čekající na tklivé a něžné pohlazení.

Lineárně přímočarý popový cajdáček, takřka prostý r&b esence, však jako by patřil na jinou desku. Omarion a jeho tým většinou staví na důrazných a v mixu vysoko vytažených beatech, které kontrastují s jinak úsporným a "pomalým" soundem.

Taková je i další singlovka, nevyzpytatelně "nečitelná" hříčka Touch z produkce Neptunes, úvodní I Wish (jež ze všeho nejvíc připomíná pokus o evokací dunivě pulzujícíh hitovek, které Rich Harrison připravuje pro Beyoncé a Amerii) nebo Jenkinsovo Drop That Heater.

Jenže album nakonec připomíná spíše změť dusání a pokusů o nosné melodie. Nebylo jich na zbyt, Omarion navíc (zatím?) není právě prvotřídní vokální tahoun.

A tak se tu a tam dělá trochu drsnějším a dře, aby dlouhou stopáž desky nějak ustál do konce.

Omarion - O
SONY BMG, délka CD 53:17
Tři pecky: I Wish, O, Touch

Hodnocení iDNES: