Tom Jones koncertuje v Praze 20. září

Vystoupení populárního "tygra z Walesu", britského zpěváka Toma Jonese, zahájí 20. září v pražské Paegas Areně sérii vystoupení zahraničních kapel a interpretů populární hudby, které do ČR doveze agentura Interkoncerts. Jones se v ČR představí vůbec poprvé.

Podle zástupce agentury Karla Drdy vystoupí 7. října v Lucerně americký hudebník a zpěvák Brian Setzer, který v současnosti překvapuje orchestrálními kompozicemi swingových a  rokenrolových hitů. O dva dny později se v Paegas Areně po delší odmlce opět představí švédská popová kapela Roxette.

"Na polovinu listopadu je připraven první samostatný koncert německé rockové formace Rammstein, jejíž členové se v Praze už dvakrát objevili. Poprvé byli v roce 1997 v Edenu předskupinou švédských Clawfinger. Letos v létě odehráli hodinový set před vystoupením slavných AC/DC na Strahově," řekl dnes Drda ČTK. Rammstein pocházejí z bývalé východní části Německa. Dnes prý její členové už jen vzpomínají, že vyrůstali "na kultuře trabantů a věčných front". Kombinují prvky tvrdého rocku a elektronické hudby, avšak jejich písničky jsou podle Drdy především o vztazích mezi lidmi, lásce a nenávisti. "Jejich show je v podstatě neuvěřitelným divadelním spektáklem. Právě světla a ohně, které se během jejich vystoupení v hojné míře používají, umocňují nevšední zážitek z jejich hraní," dodal Drda.

Vstupenky na koncerty se v obvyklých předprodejích prodávají po 690 korunách. V prosinci se podle Drdy budou moci fanoušci na koncertě skupiny H.I.M. přesvědčit, že i Finové to v popmetalu umí. H.I.M. se představí v pražském klubu Brumlovka.

Tom Jones přebírá cenu Brit Awards, 3. března 2000.

Berlínští Rammstein vystoupili 12. června na Strahově jako předkapela AC/DC.

Zpěvák Tom Jones s hercem Michaelem Douglasem na charitativním koncertě Pavarotti a přátelé.

Členové německé kapely Rammstein nešetřili na pražském Strahově pyrotechnickými efekty.

Členové německé kapely Rammstein nešetřili na pražském Strahově pyrotechnickými efekty.

Roxette: obal alba Room Service.

Švédská skupina Roxette: Marie Fredriksson a Per Gessle.

Švédská skupina Roxette: Marie Fredriksson a Per Gessle.

Švédská skupina Roxette: Marie Fredriksson a Per Gessle.