VIDEO: Terapie je můj nejlepší klip, tvrdí písničkář Xindl X

  • 2
Písničkář Xindl X vydal loni v říjnu album Terapie, k němuž zrealizoval videoklip k titulní písni a zároveň ohlašuje nový termín přesunutého koncertu v pražském O2 universu. Doposud největší show své kariéry předvede 5. května.

„Koncert jsme kvůli epidemii museli dvakrát přeložit, ale vypadá to, že konečně bude. Se všemi slíbenými hosty,” říká Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek.

Deska Terapie byla osobně laděná a výjimkou není stejnojmenná skladba. „Pojednává o tom, že každý ví nejlíp, jak máte žít svůj život. Každý ví nejlíp, jak máte udělat v podstatě cokoliv. A nebojí se vám to říct. A o tom, že bývá dost těžké v dešti těchto dobře mířených rad zůstat sám sebou,” přibližuje význam textu Ládek.

Animovaný klip natočil výtvarník a režisér Ondřej Pfeiffer, osvědčený zpěvákův spolupracovník. „Pracujeme spolu už od dob, kdy Xindl ještě nebyl Xindl, a málokdo do mě vidí jako on. A protože tahle písnička je pro mě hodně osobní, bylo jasné, že to nemůže dělat nikdo jiný. Je to náš dvanáctý společný klip a já jsem přesvědčený, že nejlepší,” pochvaluje si Xindl X.

Fanoušci mohou ve videoklipu sledovat Xindlovo alter ego, které znají z obalu alba. „Je to panáček, který má místo hlavy vnímavé oko a žije ve světě lidí, kteří mají místo hlavy velkou ukecanou pusu,” popisuje Ládek a k ději klipu dodává: „Je o jednom dni pana Očka a jeho každodenním boji s Povídálky okolo něj. Taková lehce autobiografická reportáž ze světa introvertů.“