Hudební ceny Filter ´07 - Sunshine - kapela roku | foto: Lukáš Bíba (iDNES.cz)

Sunshine míří do Maďarska na megafestival Sziget

  • 2
Táborská kapela Sunshine se chystá na maďarský festival Sziget, který se rozběhne dnes a potrvá až do pondělí. Monstrózní hudební svátek se koná na ostrově v samém centru Budapešti a každý rok jej navštíví okolo tří set tisíc lidí.

Sunshine letos na něm nebudou jedinými českými zástupci, do města na Dunaji se chystá například i dýdžejka Lucca. Táborská skupina vystoupí ve čtvrtek jako hlavní hvězda pódia A38, pod které se vleze na pět tisíc diváků.

Sunshine - What You´ve Got

Šestnáctý ročník přivítá světovou hudební špičku napříč všemi žánry a světadíly – na Sziget dorazí představit svou desku R.E.M., svou show přivezou i Jamiroquai, Sex Pistols, Iron Maiden, Róisín Murphy, Kaiser Chiefs, Babyshambles, Alanis Morissette, Die Ärzte, Serj Tankian, Goran Bregovič, José Gonzalez, TGU s Natachou Atlas, Vitalic, Justice, Carl Cox, Ferry Corsten, Pendulum, Apocalyptica a stovky dalších interpretů.

Rock for People 2008 - Kaiser ChiefsR.E.M. - Michael StipeJamiroquaiRoisin MurphyHodokvas 2008 - Sex Pistols

Sziget to vše nabízí na pětici největších pódií – to hlavní může hostit až šedesát tisíc lidí. K tomu ovšem v areálu naleznou návštěvníci další desítky menších prostor, které nabídnou nejen hudební zážitky.

. Festivalová mapa

Co se děje doma i v zahraničí, naleznete v interaktivním průvodci (viz mapa v záhlaví stránky).

V divadelních a tanečních stanech lze zajít i na balet, operu, maňáskové divadlo či kabaret. Lístky začínají na 32 eurech za jeden den (800 korun).

Kapela Sunshine se na podzim chystá na turné, v jehož rámci by měla zavítat do Rakouska, Německa, Francie, Itálie a Španělska. V pražském klubu Roxy se objeví 19. listopadu.