Xavier Baumaxa

Xavier Baumaxa - udílení hudebních cen časopisu Filter, Palác Akropolis Praha (17. ledna 2007) | foto: Petr Topič, iDNES.cz

Strahov Open Air nabídne Baumaxu či Sonic Boom Foundation

Pražští vysokoškoláci neoficiálně zahájí akademický rok festivalem Strahov Open Air, který se koná 8. října. Tradiční přehlídka letos nabídne písničkáře Xaviera Baumaxu či německou kapelu Sonic Boom Foundation.

Právě tito dva interpreti budou největšími ozdobami akce v areálu strahovských kolejí, kde dále zahrají Čankišou či Tleskač.

Hrát se bude i v proslulém klubu 007, kde ambiciózní kapela Toneless pokřtí své nové album, či v klubu 001, kde tradičně dostávají prostor dýdžejové.

SONIC BOOM FOUNDATION - Sound of the city

Kromě hudebních zážitků Strahov Open Air nabízí i jiné druhy zábavy, jako sportovní soutěže, lezeckou stěnu, adrenalinové sporty a další.

"Naším záměrem je udržet tradici slavnostního a zároveň bujarého přivítání nového akademického roku," tvrdí pořadatelé ze Studentské unie ČVUT.

Letos se festival, díky kterému se vysokoškoláci mohou těšit na rektorské volné odpoledne, koná ve druhém týdnu semestru, ve středu 8. října od 14 do 23 hodin.

Strahov Open Air se koná od roku 1994, loni festival dokázal přilákat na 11 tisíc lidí, kteří si užili koncerty Pehy, Skyline, Anny K. či Airfare.