Sting vystoupí 18. února 2012 v Praze. Turné s názvem Back To Bass ho vrací k

Sting vystoupí 18. února 2012 v Praze. Turné s názvem Back To Bass ho vrací k jeho milované baskytaře. | foto: Profimedia.cz

Sting slaví 25 let na scéně, přijeďte mu popřát v únoru do Prahy

  • 8
S basou v ruce a s největšími hity se 18. února 2012 vrátí Sting do Česka. Na koncert v Kongresovém centru se lístky začnou prodávat již 25. listopadu. "Budou stát od 1 530 do 2 330 korun," řekl za pořádající agenturu Live Nation Petr Novák portálu iDNES.cz, který o vystoupení informuje jako první.

Stingovy tváře

Koncertní program Back To Bass si Sting nadělil k 25 letům své sólové dráhy. Právě v těchto dnech s ním sklízí ovace v Americe, Evropa se dočká až zkraje následujícího roku. "Turné začne 5. února v anglickém Newcastlu, Sting se dále představí v Amsterdamu, Bruselu, Paříži, Kodani, Praze, Stockholmu, Varšavě nebo ve Vídni," vyjmenoval Novák jen některé ze zastávek.

"Every Little Thing He Does Is Magic (Každá drobnost, kterou dělá, je kouzelná, překl. red.), Sting uchvátil DC," píše s odkazem na velký hit britské kapely Police, v níž Sting účinkoval, list Washington Examiner. Boston Globe už jen dodává, že Sting podal "vynikající výkon".

Unikátní kolekce CD a DVD s názvem STING: 25 Years - The Definitive Box Set Collection

Hudebník při sestavování programu vycházel ze své bilanční kolekce, kterou si k jubileu nadělil. Album Sting: 25 Years – The Definitive Box Set Collection vyšlo 26. září. Kromě klasických hitů v ní fanoušci naleznou i raritní nahrávky ze Stingovy dlouholeté kariéry, DVD natočené v Irving Plaza v New Yorku, knihu s unikátními fotografiemi i umělcův komentář.

"Členové Stingova fanklubu budou mít možnost koupit si lístky v předstihu, kompletní rozpis turné a informace o vstupenkách jsou k dispozici na Stingových oficiálních stránkách. Dostupné jsou i VIP balíčky prostřednictvím VIP Nation i  exkluzivní upomínkové předměty," dodal Novák.