Kapela Sebastien s Veronikou Kašákovou

Kapela Sebastien s Veronikou Kašákovou | foto: Jaroslav Urban

VIDEO: Skupina Sebastien pomáhá dětem z dětských domovů

  • 1
Metalová kapela Sebastien klipem k písni Nechtěná v režii Marka Dobeše upozorňuje na problémy dětí bez řádného domova a chce jim pomoci.

Ve své snaze se skupina spojila s Veronikou Kašákovou, zakladatelkou Nadačního fondu Veroniky Kašákové (NFVK), která pomáhá najít dětem z dětského domova správnou životní cestu.

„Měla jsem husí kůži, protože mě natáčení vrátilo do dob, kdy jsem měla spoustu otazníku v hlavě. Při poslechu písně jsem opět byla holka z děcáku, kterou odložili,“ popisuje své pocity z natáčení Veronika Kašáková, sama odchovankyně dětského domova a později finalistka České Miss 2014. „Ať před problémem zavíráme oči, nebo ne, společnost odložených dětí nás obklopuje a je naší součástí. Měli bychom tedy vytvářet hezký domov sobě i jim,“ dodává.

„Společně chceme na téma nechtěných dětí upozornit a přitáhnout k němu větší pozornost,“ vysvětluje záměr kapely zpěvák a kytarista Jiří „George“ Rain. Kapela se rozhodla pomoci dobré věci nejen hudbou, ale i finančně. Brzy spustí bankovní účet, na kterém bude vybírat dárcovské příspěvky pro práci fondu.

Skladba Nechtěná je předzvěstí nového alba Integrity, v kontextu tvorby skupiny ojedinělého. Sebastien na něm totiž upustili od angličtiny a všechny texty jsou v poprvé v češtině.

Režii klipu Nechtěná měl na starosti Marek Dobeš, autor filmů Byl jsem mladistvým intelektuálem, Choking Hazard a scenárista snímku Kajínek.