Rocková liga jde do finále

Finále velké vyhledávací soutěže mladých kapel Česká rocková liga made in Gambrinus se uskuteční v sobotu na letním parketu ve Vlčtejně. Na vlčtejnském parketu se rozhodne o absolutním vítězi, jenž vzejde z posledních čtyř kapel, které postoupily do finále.

Odborná porota, složená z hudebních publicistů či hudebníků, bude pečlivě sledovat výkony kapel, kterými jsou tedy Coward, což je jediný západočeský zástupce, dále budou soutěžit Pangea, F.O.B. a Kencore Passa.

Tito čtyři si vydobyli postup do finále 9. července v semifinálovém klání na velkém festivalu Basinfirefest made in Gambrinus ve Spáleném Poříčí. Akci navštívily téměř dvě tisícovky rockových fanoušků.

První tři kapely obdrží hodnotné a zajímavé ceny, například sedmidenní natáčení desky ve studiu Propast a možnost vydat CD u vydavatelství BEST I.A. Dále vítězové obdrží kytary a poukazové slevy na aparát Marshall MF 350 a MF 400 B. Bonusem k první ceně bude ještě koncertní šňůra se známou kapelou a pozvání jako speciální host druhého ročníku České rockové ligy.

Na Vlčtejně nebudou chybět samozřejmě také speciální hosté, jak tomu bylo i při základních kolech ligy. Celou akci zahájí v 16 hodin teplická legenda - rockový Motorband. Po hodině ho vystřídá v současné době velmi populární ŠkWor, který bude servírovat návštěvníkům především hity z poslední desky Vyvolenej.

Ve 21.30 hodin nastoupí plzeňský Paradox. Jeho fanoušci si určitě rádi zapaří na písně jako například Tak se měj, Noc v mých očích či Malá mořská víla. Po hodinovém setu se objeví na podiu blackmetalový Törr v sestavě Henych - Hereš - Sladký. Songy převážně z posledního velmi povedeného alba Made in hell již znají stovky fanoušků.

Kolem půlnoci přijde poslední hudební blok, o který se postará kultovní Arakain. Ten v čele s Petrem Kolářem předvádí jeden výborný koncert za druhým, takže se mají všichni na co těšit. Album Metalmorfóza skrývá několik opravdových hitů, které mají šťávu a opravdový říz.

Vstupenky jsou rozděleny na dvě ceny. Kdo přijde do 16 hodin, zaplatí pouze 150 Kč. Po 16 hodině stojí lístek už 230 Kč. Akce se koná za každého počasí, neboť je celé místo nově zastřešeno.

,