Hurts (Sázavafest, Benešov, 2011)

Hurts (Sázavafest, Benešov, 2011) | foto: Michal Šula, MAFRA

RECENZE: Ou, ou, ou! Hurts nahráli skutečně velkolepé popové album

  • 0
Hurts jsou v Česku skoro jako doma. Hráli u nás už poněkolikáté a svou aktuální desku Desire přijedou v pátek představit i do pražského Fora Karlín. Na co se fanoušci britského synthpopového dua můžou těšit?

Theo Hutchcraft v letním rozhovoru na budapešťském festivalu Sziget sliboval „velkou popovou desku“. Tehdy byl venku zatím jen pilotní singl a nakonec i úvodní skladba alba Beautiful Ones, jež tento trend naznačovala. Nakonec je asi nejvýraznější položkou nové desky, což však není nic proti ničemu. Nahrávku nabušenou třeba deseti vynikajícími kousky dnes vydává málokdo.

Nicméně to neznamená, že by zbytek alba byl špatný. Ani omylem. Vyloženě radostně a optimisticky působí skladba Thinking of You, a to nejen proto, že ještě silněji opakuje popěvek „ooooh“ z Beautiful Ones.

Desire

80 %

Autor: Hurts

Do kategorie řekněme rafinovaných, byť stále ještě vrcholně popových songů patří třeba pianem a řadou lehce drásajících pomlk ověšená Chaperone nebo Boyfriend, v níž Hurts rozjíždějí funky doprovod a přidávají další porci opakujícího se „ou, o, ou“.

Samozřejmě se i na nové desce najdou ryzí melancholické věci, se kterými se duo z Manchesteru proslavilo. Wait Up, Hold on to Me nebo závěrečná balada Magnificent jsou toho důkazem. Ani tady však Hurts nerezignují na „velký pop“. Milovníci první desky Happiness si užijí Something I Need to Know. Novinka se vyznačuje silnými melodiemi a dotaženým doprovodem. A to není málo.

Hurts – Beautiful Ones