Petr Janda z kapely Olympic

Petr Janda z kapely Olympic | foto: archiv

Olympic odmítl zahrát, v jihlavské hale bylo nula stupňů

  • 5
Fanoušci kapely Olympic se na její páteční vystoupení v jihlavském zimním stadionu těšili marně. Koncert, na nějž bylo v tu chvíli prodaných asi pět set vstupenek, byl půl hodiny před začátkem zrušen.

Za vše může zima na stadionu, kde údajně bylo kolem nuly, a neshody mezi pořadatelem a managementem kapely.

"Vystoupení se neuskutečnilo pro nedodržení smluvních podmínek. Pořadatel měl uhradit zálohu za vystoupení do 21. listopadu, což nedodržel," vysvětlila manažerka Olympiku Dagmara Durecová.

Nakonec se s pořadatelem dohodla, že Olympic do Jihlavy vyšle a zaplatí nejpozději v 19.30 hodin.

"Řekli mi, že stadion není vytopený, není zcela pokrytá ledová plocha a je tam teplota na nule. V těchto podmínkách nelze hrát. Pořadatel slíbil, že zajistí plynové ohřívače. Na dotaz, jak tuto zimu vydrží diváci, mi řekli, že ti jsou na to zvyklí, na ploše jsou prý připraveny stánky se svařeným vínem," řekla Durecová.

Kapela nakonec přijela, na pódiu však nevystoupila. "Pořadatelka peníze neměla, na jevišti byl jen jeden plynový ohřívač," sdělila manažerka kapely.

"S panem Jandou jsme se domluvili, že koncert se neuskuteční z technických důvodů. Dal nám náhradní termín na 13. prosince," řekli pořadatelé Lucie Neubauerová z agentury ProKu a Radek Eliáš ze spolupořádajícího jihlavského clubu Trane.