Obrazovky zažívají minifestival Chýlkové

  • 6
Herečka Ivana Chýlková má televizní žně. Sotva skončil čtyřdílný seriál Hop nebo trop, jehož byla hrdinkou, představí se na ČT 1 i dnes, opět v hlavní roli - tentokrát jako zubožená žena dohnaná domácím násilím k obraně.

Příběh Hadí jed je totiž dalším, již pátým "případem" z volného cyklu Oběti, který se více než o zločiny zajímá o jejich lidské důsledky. I dílům Přepadení či Znásilnění vévodily ženské oběti, tvůrci však tvrdí, že Hadí jed je z epizod "nejtvrdší a nejkrutější".

Proč? "Protože vzrůstající bezohlednost se ještě více než ve veřejném prostoru projevuje v soukromí, doma, tedy právě tam, kde by se měl člověk cítit nejbezpečněji," vysvětluje režisér Petr Slavík.

Chýlková představuje vysokoškolačku, matku tří dětí, která zlomena vypráví psychologovi v podání Františka Němce o soužití se starším, méně úspěšným a žárlivým manželem. Hraje ho Alois Švehlík, další postavy vytvářejí Nela Boudová, Ondřej Pavelka či Věra Galatíková.

Tím však náhodný "minifestival" Ivany Chýlkové nekončí, jen přesídlí na Novu, kde se bude od 14. února coby nezaměstnaná herečka Zina převlékat za televizního moderátora v titulní roli třináctidílného seriálu On je žena!

"Beru to jako zábavnou výměnu, doufám, že budu působit věrohodně nejen jako žena, ale i jako muž," řekla Chýlková při natáčení o svém přerodu ve smyšleného Zorana Zahálku řečeného Zorro.