O záznam koncertu pro Asii je velký zájem

  • 7
Fanoušci projevili nebývalý zájem o záznam prvního velkého benefičního koncertu pro oběti tsunami v Asii, který v pražské Lucerně uspořádala česká SuperStar Aneta Langerová. Show znovu odvysílá hudební TV Óčko, k slyšení bude i na ČRo1-Radiožurnál.

V pražské Lucerně se 9. ledna kromě Langerové představili ve zhruba půlhodinových blocích i Čechomor, Divokej Bill, Tři sestry, Ready Kirken, Lenka Dusilová a Anna K & Band.

Celý koncert živě přenášela kabelová hudební televize Óčko, jejíž diváci během přenosu mohli posílat dárcovské SMS. Nakonec poslali na konto nadace ADRA zhruba 1,7 milionu korun. Celá akce vynesla téměř tři miliony. - více zde

Přispět mohou fanoušci znovu i v sobotu 22. ledna, kdy Óčko od 19 hodin koncert reprízuje. Vyšlo vstříc fanouškům, kteří televizi "zaplavili" žádostmi o opakování. Kdo Óčko nemá, může si nejzajímavější pasáže poslechnout 18. ledna od 22 hodin na rozhlasové stanici ČRo1-Radiožurnál v pořadu Naživo.

Zvukové stopy z vystoupení jednotlivých kapel a muzikantů během Koncertu pro Asii se objevily také na internetu.

Óčko - spusť živé vysílání
Sobota 22.ledna
od 19 hodin

Tragédie v Asii vzbudila v zemi nebývalou vlnu solidarity. Po celém Česku se konají různé charitativní koncerty, ať už popové, rockové či vážné hudby, nemluvě o různých pěveckých sborech.

Ve zlínském Městském divadle vystoupí 23. ledna americká skupina Lord Bishop. Představí se i Mňága & Žďorp, Hradišťan, Fleret, funková kapela Babička a Voiceband v čele se zlínským primátorem Tomášem Úlehlou.

V paláci Žofín v Praze zazpívá 28. ledna Šárka Vaňková, Iveta Bartošová, Yvetta Blanorovičová, Karel Černoch a Peter Nagy.

Na pomoc postižené Srí Lance půjde výtěžek z koncertu, který se uskuteční 6. února v pražském klubu Roxy. Představí se na něm kapely Umakart, Khoiba, Roe Deer, Lety Mimo a Al-Yaman.

Na 13. února je naplánován další velký rockový koncert na podporu postižených živelní katastrofou. V Praze by měly vystoupit  kapely Lucie, J.A.R., Support Lesbiens, Chinaski. V jednání jsou i Karel Plíhal, Čechomor či Monkey Business.

Koncert pro Asii, Lucerna (velký sál) Praha (9. ledna 2005)