Cartonnage

Cartonnage - promo snímek k albu Curiously Connected (2008) | foto: EMI © Petr Krupička

Moby vyzval ke spolupráci českou Cartonnage

Nadějná tuzemská elektropopová kapela Cartonnage se dočkala nečekané výzvy. K natočení společné písně ji vyzval slavný muzikant Moby.

Cartonnage opatřili novým vokálem skladbu 257. Zero, která vyšla na Mobyho poslední desce Last Night.

"Mobymu se líbil hlas zpěvačky Vandy Choco i písně z aktuálního alba Cartonnage. Společný projekt považuje za velmi zajímavý experiment a zároveň za efektní a nápadité využití možností, které svět moderních technologií nabízí," uvedl Libor Lisý z vydavatelství EMI.

foto Cartonnage, hudební koláže bez limitu
kde se vzala elektropopová senzace

Cartonnage na jaře představili album Curiously Connected, které pochválila většina tuzemských kritiků. Desku kapela pokřtila na koncertě v pražském klubu Akropolis, nedávno předskakovala Morcheebě v pražské Lucerně.

Cartonnage a křest v pražské Akropoli

K původně instrumentální skladbě 257. Zero napsali Cartonnage anglický text a track přizpůsobili písničkové struktuře.

"Nejedná se o klasický remix, součástí zadání bylo přidržet se originálu. Jde tedy spíš o jakýsi vokální re-edit," podotkl Armin Effenberger, společně s Vandou Choco vůdčí postava Cartonnage.

MobyNová verze 257. Zero vznikla pro využití na česko-slovenském trhu. "Pokud se bude nahrávka Mobymu zamlouvat, není vyloučeno, že si najde cestu do rádií i za hranicemi naší země," podotkl Libor Lisý.

Mobyho k předělávce 257. Zero inspiroval podobný pokus, s nímž přišel na podzim 2006, kdy vydával výběr svých největších hitů. Tehdy oslovil francouzsky a španělsky mluvící publikum speciálními verzemi písničky Slipping Away. Úspěch měla zejména verze, v níž zpívá zpěvačka Mylene Farmer.

Moby a původní verze písně 257. Zero