Kapela Mňága a Žďorp

Kapela Mňága a Žďorp | foto: archiv kapely

VIDEO: Mňága a Žďorp má dva nové klipy s fanoušky v hlavních rolích

  • 0
Z aktuálního alba Třecí plochy pořídili valašsko-meziříčtí poetici všedních dní Mňága a Žďorp hned dva nové videoklipy, v nichž účinkují ti, kteří albu pomohli na svět.

Album Třecí plochy vydala kapela Mňága a Žďorp v září loňského roku, přičemž jeho zrodu opět pomohli fanoušci na webu Startovač. Poprvé se na své věrné kapela tímto způsobem obrátila v roce 2014, když natáčela desku Made In China.

Aktuální Třecí plochy je album, které Mňága natočila vyloženě pro fanoušky a taky sama pro sebe. „Teď už si fakt děláme jen to, co chceme. Kašleme na všechno, uděláme si hezkou desku.

Je tam třeba písnička Vteřiny věčnosti. Nahráli jsme ji, říkal jsem si, že je vlastně strašně vlezlá a slizká. Kluci si ji poslechli a řekli: To je moc hezká písnička, buď rád, že ji máme,“ svěřil se frontman Petr Fiala v rozhovoru u příležitosti vydání řečené nahrávky.

Ke zmíněné písničce kapela ve spolupráci s režisérem Tomášem Krejčím natočila klip, v němž nevystupují členové kapely, nýbrž fanoušci, kteří si účast v něm koupili v rámci zmíněné crowdfundingové kampaně. Kromě tohoto videa posílá Mňága a Žďorp do světa další klip ke skladbě Žádnej strach, opět v režii Tomáše Krejčího v hlavní roli s backery, kteří kapele přispěli na desku.

„Vznikly dva jemné a citlivé krátké příběhy, které možná v současných drsných časech vyniknou o to víc. Je v nich něha, láska, děti, sranda,“ podotýká zpěvák, skladatel a textař Mňágy Petr Fiala.


Témata: Petr Fiala