Macklemore, Sziget Festival 2019 | foto: David Peltán, MAFRA

Festival Metronome Prague se znovu přesouvá, tentokrát na červen 2021

  • 2
Původně se měl konat letos v červnu na pražském Výstavišti. Po propuknutí pandemie koronaviru ho pořadatelé přeložili na září a nyní byl definitivně přesunutý na červen příštího roku. Vstupenky zůstávají v platnosti. Více než polovina kapel, které měly letos vystoupit, potvrdily účast na příštím ročníku.

„Čelíme situaci, kdy si v současné době vzhledem k nejistotě, co bude za tři měsíce, nikdo vstupenky nekoupí. Proto festival nemůžeme realizovat v takové podobě, jako jsme si přáli,“ sdělila za organizátory Sabina Turšnerová. 

„Stále dostáváme z ministerstva zdravotnictví odpověď, že se zatím může potkat jen 500 lidí na jednom místě. A to i přesto, že jsme byli připraveni přijmout veškerá možná i námi samotnými navrhovaná hygienická opatření, která by riziko šíření potenciální nákazy řešila lépe, než jak se postupuje nyní. Bohužel i lety z USA, odkud plánujeme přivézt některé hvězdy, nejsou jisté,“ doplnila.

Producenti festivalu David Gaydečka a Martin Voňka žádají ty, kdo si koupili na letošní festival lístky, aby si je nechali na příští rok, a tím festival podpořili. Na letošní září prý chystají překvapení.

Největšími hvězdami letos plánovaného pátého ročníku festivalu Metronome Prague měli být v červnu americký raper Macklemore, britská skupina Underworld, americký zpěvák, textař a multiinstrumentalista Beck a mnozí další. Reunion si tu měla odbýt i česká electroclashová trojka Moimir Papalescu & The Nihilists. Se speciálním setem měl vystoupit písničkář Tomáš Klus, společně se svým hudebním parťákem Jiřím Kučerovským měl oprášit písničky, které už dlouho živě nehrál. Hovořil v této souvislosti o návratu ke kořenům. 

,