Helena Vondráčková a Waldemar Matuška

Helena Vondráčková se těší, že příchod Nového roku oslaví s americkými sousedy Waldemarem Matuškou a jeho ženou Olgou. | foto: KORZO

Matuškovi se daří lépe, už je bez teplot

Zpěvákovi Waldemaru Matuškovi, který od května bojuje s infekcí a horečkami, už se daří lépe. "Je stále hodně vyčerpaný, nikam jinam než k lékaři nechodí, odpočívá, ale uzdravuje se," vzkázala jeho manželka Olga Blechová-Matušková z Floridy, kde pár žije.

Waldemar Matuška se začátkem května ocitl v nemocnici.

"Dostal tehdy těžkou střevní virózu, zvracel, nemohl polykat svoje léky na astma, a proto musel do nemocnice. Po čase se problémy vrátily. Znovu ho sklátily horečky, měl potíže s dýcháním, ale v nemocnici už znovu neležel," líčí jeho žena.

Podle ní je manžel už druhý den úplně bez teplot. Avšak ještě dlouho bude muset užívat antibiotika kvůli hrozícímu riziku zápalu plic.

Nemoc zpěváka oslabila natolik, že mu nedovolila vystoupit tento týden v prestižní newyorské koncertní síni Carnegie Hall. Waldemar Matuška tam měl v úterý hostovat na společném koncertu Karla Gotta a Heleny Vondráčkové. Na dlouho připravovaný koncert se velmi těšil.

"Lékař mu to nedovolil. Cestování letadlem by pro něj bylo riskantní," vysvětlila Olga Blechová-Matušková, která vyřizuje telefonáty místo svého muže. "Manžel je ještě hodně slabý a s novináři raději komunikuje jen prostřednictvím e-mailu," zdůvodnila Olga Blechová-Matušková. "Ale dobrého kamaráda by doma určitě přijal," dodala.

,