Vypsaná fixa - Márdi

Vypsaná fixa - Márdi - Vypsaná fixa | foto: SONY BMG

Márdi z Vypsané fixy: Těším se na vodu, to bude něha

  • 7
Na letních festivalech letos nesmí chybět ani pardubičtí punkeři Vypsaná fixa. "Budeme se snažit využít krátký časový úsek tak, aby vznikl dlouhodobý kulturní zážitek," řekl v on-line rozhovoru pro iDNES.cz kytarista, zpěvák a textař Márdi.

. ODPOVĚDI NAJDETE ZDE

Márdi z Vypsané fixy odpovídal čtenářům iDNES.cz

Rock for People, Kytlice, Benátská noc, Sázavafest, Řev Řevnice nebo Trnkobraní - to je jen zlomek ze soupisky letních "štací" čtveřice rockerů, kteří spolu hrají už od roku 1994.

Ceny Óčka - Vypsaná fixaKromě vystupování na festivalech chlapci ze San Piega chystají novou desku. Márdi na on-line chatu potvrdil, že natáčení začne v lednu. Producentem bude Dušan Neuwerth.

Vypsaná fixa se během posledních let stala jednou z nejznámějších českých kapel. Cesta k popularitě vedla pro tuhle svébytnou rockovou partičku právě přes koncertní pódia, kde si získávala stále více fanoušků.

"Byl bych něco na úsečce mezi bezdomovcem a kosmonautem," odpověděl Márdi na dotaz, co by dělal, kdyby nezačal hrát s kapelou.

Vypsaná fixa - 1982 (živě v pořadu Noc s Andělem)

Na kontě mají čtyři řadová alba, koncertní desku a DVD, kterým předcházelo šest demonahrávek. Poslední deska, nazvaná Fenomén, pak vyšla před necelým rokem a byla nominována na výroční cenu Anděl v kategorii Album roku - rock.

Vypsaná fixaFixa stále hojně koncertuje - ostatně na pódiích ji mají fandové nejraději. "Odehrajeme tak sto koncertů za rok. Ale rekord je sto padesát. Ten je ovšem z doby, kdy nás ještě nikdo neznal, takže to ještě nikdo neřešil. Někdy jsme měli i tři koncerty denně," vzpomíná Márdi.

Kapela také doufá, že na české hudební scéně ještě nějakou dobu vydrží. "Tak těch patnáct dvacet let. Musíme přežít takový to odpadávání a zároveň se stát konstantou. Jako třeba Visací zámek," podotýká Márdi.