Maják opět navedl Joshe Winka do našich vod

- V pátek 12. února k nám opět po dvou letech přijíždí přední americký DJ Josh Wink. Během těch dvou let se u nás taneční scéna slušně rozjela a samotné parties se často stávají akcemi se silně komerčními zájmy. Otázku, zda to samotné hudbě a celé scéně pomáhá či spíše škodí, nechám jiným, každopádně na konkrétním případě Joshe Winka je tento posun vidět dost jasně.

Agentura Lighthouse, která party pořádá a pořádala i tu minulou, mezitím získala exkluzivní sponzorskou smlouvu s obří tabákovou firmou, může si tedy dovolit pořádat stále větší a dokonaleji zajištěné akce. Po poslední party, koncertu skupiny Fluke v Pyramidě, kolovaly sice Prahou fámy, že se díky malé návštěvnosti Lighthouse položil, ale jak vidíte, všechno je jinak a páteční party bude určitě rázná odpověď na podobné dohady.

Místo v Roxy, kde Wink 5. února 1997 předvedl úplně vyprodanému klubu své DJské umění, rozjede teď své gramofony v Hale 12 Holešovické tržnice. Jeho acid houseový set doplní pražští DJs Chris Sadler, Loutka, Tvyks a Lumiere. Připraven bude i chill-out room, kde bude hrát anglický sound system Quadrant, který se u nás již také několikrát objevil, např. na party na Štvanickém koupališti nebo na různých free parties pod širým nebem. Chybět by neměly ani speciální dekorace, které jsou na větších akcích Lighthousu již samozřejmostí.

Páteční party zapadá do řady Lucky People Center a je druhou zastávkou Joshe Winka na evropském miniturné, které pořádá jednou za rok. Vstupné činí pouhých 150 korun, dívky a ženy mají dokonce vstup do 22 hodin zdarma. Každý, komu tahle hudba něco říká, by se rozhodně měl jít na Winka alespoň podívat.