Richard Krajčo burcuje našlapanou Lucernu. Kryštof - Mikrokosmos Tour

Richard Krajčo burcuje našlapanou Lucernu. Kryštof - Mikrokosmos Tour, natáčení DVD a koncert v Lucerně. (22.4.2005) | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Krajčo: S mediální masáží uspěje i hrošík

  • 20
Vrcholem turné kapely Kryštof k albu Mikrokosmos je pro Kryštof show v pražské Lucerně, kde kapela bude hrát poprvé. A hned natočí koncertní DVD. "Jsem trochu mimo," přiznal částečnou nervozitu zpěvák Richard Krajčo v on-line rozhovoru iDNES.

FOTOGRAFIE A REPORTÁŽ Z LUCERNY ZDE

Dnešní koncert ve velkém sále Lucerně budou snímat i kamery České televize. Zároveň s DVD, na němž se objeví i část záznamu už natočeného vystoupení z Havířova, kde Kryštof oslavil v prosinci deset let existence, vyjde na podzim i koncertní cédéčko.

Odpovědi Richarda Krajča najdete ZDE

"Texty, akordy, archivní materiály, píseň Kryštof, dokument, profily Kryštofáků a další a další," prozradil Richard Kryštof, na co se fanoušci mohou těšit na DVD.

Kapela nedávno představila nový klip k singlu Sqěle, který je k vidění i na turné. Navázala i spolupráci s hiphopovým producentem Wichem, který zremixoval píseň Pan Sen.

Obě písně pocházejí z desky Mikrokosmos, která dostala Anděla, cenu Akademie populární hudby, coby nejlepší loňské popové album.

"Anděl skončil u mě, kluci mají malé andílky a Honza diplom. Udílení v Ostravě bylo myslím celkem fajn, ale jak to vypadalo v TV to nevím," řekl čtenářům iDNES Krajčo.

Lídr Kryštofa Richard Krajčo je muž mnoha uměleckých profesí. Kromě skládání a koncertování s Kryštofem se věnuje moderování televizního pořadu Medúza.

Student ostravské Janáčkovy konzervatoře je držitelem prestižní ceny Alfreda Radoka coby talent roku 2000. Patří k ansámblu Národního divadla, kde hraje ve třech inscenacích - Černé mléko (Levčik), Lakomec (Kleant) a Romeo a Julie (Merkucio).

"Obojí mě naplňuje, ale pro kapelu přeci jen skládám, takže je to asi víc osobní výpověď," opověděl Krajčo na dotaz čtenáře iDNES, zda mu je bližší divadlo, nebo hudba.

Krajčo je nejen divadelní, ale i filmový herec. Společně s Janem Budařem vytvořil hlavní roli v chystaném filmu Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. Objevil se i ve snímcích Post Coitum či Milenci a vrazi.

Čtenáři se Krajča také ptali na jeho názory na fenomén Superstar. "Nesleduji to a myslím, že s takovou mediální masáží uspěje i hrošík Luděk," řekl čtenářům lídr Kryštofa.

Mezi jeho oblíbené knihy patří Shakespearův Hamlet, Saroyanův Tracyho tygr či Exuperyho Malý princ. Z filmové tvorby ho baví například Čistá duše, Podfuk, Matrix, Klub rváčů či Legenda o vášni. Jeho současnou přítelkyní je modelka a zpěvačka Iva Frühlingová.