Queen a Paul Rodgers

Queen a Paul Rodgers - Dva z členů původní sestavy kapely Queen - kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor - s novým zpěvákem Paulem Rodgersem | foto: EMI

Kapela Queen se vrací velkolepě

  • 13
Návrat kapely Queen, která 16. dubna vystoupí v Praze se zpěvákem Paulem Rodgersem, narůstá do obřích rozměrů. Mnohé koncerty v evropských halách jsou vyprodané, jiné včetně pražského takřka, a to aniž se kapela předvedla na nějaké akci.

SOUTĚŽ O LÍSTKY NA KONCERT QUEEN ZDE

K tomu Queen přidali další vystoupení v Belfastu a Dublinu a v londýnském Hyde Parku. Zde se objeví 8. července možná až před stotisícovým publikem. Vstupenky se začaly prodávat o víkendu.

Turné se rozjede 28. března v sále London Brixton Academy.Má 29 zastávek včetně Madridu, Mnichova, Vídně či Stockholmu.

Po smrti Freddieho Mercuryho v roce 1991 kapela vystoupila s hosty Eltonem Johnem, Georgem Michaelem či Robbiem Williamsem, ale od roku 1986 nikdy nevyjela na regulérní turné.

Situace se změnila na loňských oslavách kytarové firmy Fender Stratocaster, kde si kytarista Brian May zahrál se zpěvákem Paulem Rodgersem. Zajiskřilo to.

"Nevěřil jsem, že by se něco takového mohlo stát. Freddie byl nenahraditelný. Ale nyní se objevil Paul, který dokáže zazpívat jeho písně přesně tak, jak mají znít," řekl May.

Chuť vyrazit na turné pod hlavičkou Queen byla obrovská a díky vstřícné reakci fanoušků se kolos jedné z nejslavnějších kapel světa dal znovu do pohybu.