-123 min.

-123 min. - Kapela -123 min. - (zleva) zpěvák a kytarista Zdeněk Bína, baskytarista a zpěvák Fredrik Janáček a bubeník Martin Vajgl. | foto: -123 min.

Jarní Sázavafest: ska, kytary i reggae

Pražský Abaton bude v sobotu již podruhé hostit jarní "předkolo" oblíbené letní přehlídky Sázavafest. Na třech pódiích se představí dvacítka kapel a dýdžejů. Společným jmenovatelem letošního ročníku jsou kytary, ska, dub a reggae.

"Chceme nabídnout ucelenou přehlídku aktuálních hudebních směrů, ať už progresivních nebo oblíbených," uvedl Pavel Kloupar z pořadatelské agentury In promotion.

Druhý jarní Sázavafest nabídne tři scény rozdělených podle žánrů. O největší pozornost se budou zřejmě přetahovat dvě hlavní - Guitar Stage a Reggae & Ska Stage.

Kytarovou scénu budou reprezentovat kapely Roe-deer, Southpaw, Clou, Lety Mimo, Gaia Mesiah a -123 min.

"Bonusem bude superskupina Radiostars složená z členů skupin Lety Mimo, Tři sestry, Roe-deer a Slot & Shade," podotkl Kloupar.

Skotačivý styl ska budou v Abatonu reprezentovat tuzemské kapely Chancers, 2 v 1 a Fast Food, ze Slovenska dorazí Ska pra Šupina. Oživením pak bude dub a dance pražské taneční formace Nana Zorin.

"Zajímavý duel se odehraje v oblasti reggae, kde mladíci z kapely Vokokos porovnají své ambice s členy dnes již legendárních Hermakuti, kteří svůj nový projekt nazvali Spanish Flava," míní Kloupar.

Třetí DJ Stage pak nabídne průřezy všemi žánry, které budou na jarním Sázavafestu znít naživo. Vstupenky stojí 250 korun v předprodeji a 300 na místě.

Letní hudební přehlídka Sázavafest se pravidelně koná na počátku srpna v Sázavě na Benešovsku. Loni ji navštívilo skoro osm tisíc lidí. - více zde