Aerosmith v Praze 1. července 2010 (Steven Tyler) | foto: David Neff, MAFRA

Steven Tyler má zlomený hrtan, Aerosmith ruší všechny své letošní koncerty

  • 9
Legendární americká rocková kapela Aerosmith ruší všechny své letošní koncerty v rámci turné Peace Out: The Farewell Tour. Frontmana Stevena Tylera zradilo zdraví. „Stevenovo zranění hlasivek je vážnější, než se původně myslelo. Jeho lékař potvrdil, že kromě poškození hlasivek si zlomil hrtan, což vyžaduje trvalou péči,“ uvedla kapela o víkendu na sociálních sítích.

Aerosmith odstartovali rozlučkové turné 2. září. Brzy ale kvůli Tylerovým problémům s hlasivkami museli koncerty odložit.

„S bolestí srdce musím říct, že jsem dostal přísný lékařský příkaz, abych příštích třicet dní nezpíval,“ uvedl Tyler 12. září na síti X.

Kapela předpokládala, že na uzdravení lídra bude stačit třicet dní. Odložila tím koncerty v Detroitu, Chicagu, Washingtonu, Torontu, Raleighu a Clevelandu. Očekávalo se, že začátkem příštího roku se koncerty odehrají, ale stav hlasivek frontmana je horší, než lékaři předpokládali.

„Lékař potvrdil, že kromě poranění hlasivek došlo i k poškození hrtanu, což vyžaduje trvalou péči. Stevenovi se dostává nejlepší dostupné léčby, aby se rychle uzdravil, ale vzhledem k povaze poškození mu bylo řečeno, že je třeba být trpělivý. V důsledku toho musí být všechny aktuálně naplánované koncerty odloženy na rok 2024. Nové termíny budou oznámeny, jakmile se dozvíme více,“ uvedla skupina o víkendu na Facebooku.

Život na špici i na hraně závislosti. Steven Tyler z Aerosmith oslaví 75 let

Doplnila, že jakmile bude k dispozici více informací, nové termíny brzy oznámí. Všechny dříve zakoupené vstupenky budou na přeložených koncertech uznány a těm, kteří se nebudou moci dostavit na dosud neoznámené nové termíny, budou vráceny peníze.