Honza Nedvěd ml. kráčí ve stopách slavného otce

Stejnojmenný syn známého českého hudebníka Jana Nedvěda je znám jako člen kapely Příbuzní. Po šestiletém přemýšlení se Honza Nedvěd ml. rozhodl vstoupit do hudebního světa také se svým sólovým projektem nazvaným Jsme tu cizí, kombinujícím bluesrock, soul a country. „Proč jsem chtěl natočit takové album? Nevím, ale asi proto, že to v sobě mám a chci to ze sebe dostat ven. Jsem mladej, cítím v sobě energii, a tak prostě řežu do nástrojů,“ vysvětluje Honza Nedvěd.

Už bez nadsázky mladík přiznává inspiraci nejen ve folkových osobnostech české scény, ale především ve špičkách hudby od blues, rocku až po country. Jak říká, široké hudební naladění má přispět k originalitě a melodické přitažlivosti jeho nahrávek.

Podobnou originalitu také dnes oceňuje na otcově práci a přiznává, že pro něj byl táta neoddiskutovatelným vzorem. „Je to normální – každej syn se snaží dokázat svýmu tátovi, že za něco stojí, minimálně za povšimnutí. Stejně tak i já jsem se v naivitě šestnácti, sedmnácti let snažil tátovi ukázat, že se mu vyrovnám. Kapelu Příbuzní jsem vlastně připravil za jeho zády a postavil ho až před hotovou věc.“

HONZA NEDVĚD ml.
JSME TU CIZÍ

1. Svítá
2. Jsme tu cizí
3. Řecká
4. Bič
5. Podvod
6. Zlost
7. Nůž
8. Junkalík
9. Co bych ti chtěl dát
10. Beze snů
11. Triko
12. Na kameni kámen
13. Podvod 2000 RX
Album Jsme tu cizí je podle Honzy Nedvěda zkráceně řečeno jakýmsi One Man Show, v němž mu producentsky pomohl Pavel Větrovec. Jde, kromě zpěvu a kytar, o čistě studiový naprogramovaný doprovod  třinácti skladeb. S jejich koncertní podobou však Honza Nedvěd ml. zatím nepočítá: „S Příbuznými jezdíme tak dvanáct koncertů měsíčně. Písničky z alba budu zatím hrát v rámci samostatného bloku uvnitř našich vystoupení. Když však bude deska úspěšná a dovede mne k další, pak už se samostatným turné váhat nebudu“, uzavírá mladý hudebník.

Obal CD Honzy Nedvěda mladšího, které dostalo název Jsme tu cizí.