Dan Bárta

Dan Bárta - Dan Bárta | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Hegerová s Bártou zazpívají pro Radost

Hana Hegerová a Dan Bárta vystoupí 17. října na společném Koncertě pro Radost ve Státní opeře Praha. Celý výtěžek koncertu věnují na vybavení dětského domova, který nyní vzniká v Dolních Měcholupech.

Z koncertu nebude pořízen žádný televizní záznam. "Kdo to bude chtít opravdu vidět, tak opravdu přijde. Atmosféra se tak nerozmělní," věří Bárta.

S myšlenkou charitativního koncertu přišla Hegerová, nejprve prý uvažovala o podpoře "školy s vodovodem" pro chudé africké děti, později se spokojila s podporou domácího projektu obecně prospěšné společnosti Radost.

V její správní radě zasedá Bárta i hudebníci Petr Malásek a František Kop. "Není nic příjemnějšího než najít důvod, proč si zahrát dohromady," konstatoval Bárta, který považuje za svou povinnost alespoň jednou ročně vystoupit ve prospěch Radosti.

Konkrétní písně, které by na koncertě měly zaznít, Hegerová s Bártou dosud nevybrali. "Dělala jsem pořádek v šuplících, kde mám hodně různých textů," prozradila Hegerová, která chce za rok u příležitosti svých 75. narozenin vydat album s novými písněmi.

Zpěvačka nevylučuje, že některá z připravovaných novinek možná zazní i na říjnovém koncertě. Hegerovou jako obvykle doprovodí orchestr Petra Maláska, Bártu Trio Roberta Balzara.

Ještě před Koncertem pro Radost, na který se lístky začnou prodávat ve čtvrtek, mohou fanoušci Hegerovou slyšet 14. září na sólovém recitálu v pražském Divadle Kalich.