ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Kovačič

PREMIÉRA: Zagorová je workoholička. V klipu k písni Já nemám strach

  • 0
Hana Zagorová vydává klip k singlu Já nemám strach, který napsal písničkář Marek Ztracený pro její stejnojmennou loňskou desku. Video zpěvačku přivádí do léčebny jako z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Na iDNES.cz klip uvádíme v premiéře.

Stálice české populární hudby Hana Zagorová vydala loni na podzim u vydavatelství Supraphon novinkové album, které nazvala podle písničky zpěváka a skladatele Marka Ztraceného Já nemám strach. Píseň je úsměvnou reakcí na trend dnešní doby, jenž vytváří obrovský tlak, abychom všechno stíhali na sto procent a zároveň stále vypadali a cítili se mladě.

Na scénáři videoklipu, který si v nečekaném kontextu pohrává s textem písně, Zagorová spolupracovala s producentem Lubošem Křížem. Režisér Ondřej Urbanec přivedl zpěvačku do léčebného zařízení, kde se účastní skupinových terapií pod vedením Ondřeje Sokola. Do prostředí připomínajícího film Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem vnáší zpěvačka v roli pacientky překvapující optimismus a nakažlivou radost ze života.

„Je to celé virtuální představa jakéhosi sanatoria workoholiků a zaujetí vlastními nahrávkami v domácím kině, která mě pronásleduje před natáčením písničky ve studiu, dříve než sundám virtuální brýle,“ popsala ve zkratce videoklip Zagorová. Spolu s ní a hercem Ondřejem Sokolem se v epizodních rolích objeví například herečka Sára Sandeva či celá hudební skupina Boom! Band včele s kapelníkem Jiřím Dvořákem.