Zpěvačka Hana Hegerová

Zpěvačka Hana Hegerová | foto: František VlčekMAFRA

Ten zloděj čas, zaznělo v závěru „dvojitého“ pohřbu Hany Hegerové

  • 2
Nejbližší přátelé a rodina se ve čtvrtek po poledni v Nové obřadní síni Olšanských hřbitovů v Praze rozloučili s Hanou Hegerovou. Vyhověli přání zesnulé zpěvačky, která chtěla jen obyčejný komorní obřad.

Hana Hegerová, která zemřela 23. března ve věku 89 let, odmítala veřejné pocty. Na svém pohřbu si nepřála přítomnost politiků ani jejich květinové dary, jediné dva věnce tak byly od jejích vnuků.

Zpěvačka, herečka a šansoniérka Hana Hegerová převzala od vydavatelství Supraphon jubilejní diamantovou desku za 1 500 800 prodaných nosičů v letech 1964 až 2011.

Smuteční rozloučení obsáhlo tři skladby, jednu osobní vzpomínku a v závěru sestřih několika vět Hegerové, jimiž přítomné naposled pozdravila. Obřad byl ukončen šansonem Ten zloděj čas z její poslední desky Mlýnské kolo v srdci mém.

Vnuci vyhověli jejímu přání, aby obřad nebyl vážný a dramatický. V jednom se podobal jejím některým koncertům, takzvaným dvojákům, kdy v jeden den vystoupila dvakrát za sebou.

Protože na pohřbu smí být podle vládních opatření jenom patnáct lidí, konal se nadvakrát, nejprve s rodinou a pak s nejbližšími přáteli zpěvačky, mezi kterými nechyběli hudebníci z její kapely.