Folkový kvítek

Folkový kvítek | foto: Marek Dvořáček, iDNES.cz

Folkový kvítek - informace

FOLKOVÝ KVÍTEK
Konopiště - 12. až 14. května 2005

oficiální stránky festivaluFolkový kvítek je vyvrcholením stejnojmenné soutěže dětských kapel a sólistů. Finále rámuje vystoupení dlouhé řady hvězd a mnoho doplňkových akcí. Jedná se o první velký festival sezony, na kterém publikum pozorně sleduje, co se v žánru odehrálo nového.

Všechny články iDNES o festivalu najdete ZDE

KONCERTY
Festival začíná v pátek od 19 hodin, v sobotu se hraje od 11 hodin, poslední koncert končí okolo třetí hodiny ranní následujícího dne. Hraje se na dvou scénách - v přírodním amfiteátru a na nádvoří zámku Konopiště. Programem provázejí moderátoři Radek Havel a Vladimír Růža.
Vystoupí: finalisté autorsko-interpretační soutěže dětí do 18 let, Cymbelín, Koňaboj, Devítka, Jablkoň, Hrdza, Roman Horký a Kamelot, Ginevra, Cimbal music, Njorek, Neřež, Spirituál kvintet, Pouta, Kokosy, Nezmaři & Miki Ryvola, Hop trop, Vláďa Mišík & ETC, Martina Trchová a Karolína Skalníková, Jan Spálený a ASPM, Jarret, Benedikta, Žalman a spol., Vašek Koubek, Lenka Dusilová, Jana Vébrová, Michal Prokop & Friends s Honzou Hrubým, Hradišťan, Semtex, Fleret s Jarmilou Šulákovou.

DALŠÍ INFORMACE
* Pro nespavce budou po celou noc otevřeny stánky s občerstvením a tradičně se bude muzicírovat na "divoké" scéně v altánku u sudu.
* Součástí programu bude pasování již 6. "Rytíře českého a moravského folku".
* Budou se také rozdávat ocenění za dlouholetou pomoc festivalu.
* Po oficiálním ukončení festivalu bude přichystána taneční scéna ve stanu Kozlovna, kde až do bílého rána zahraje Eagles & Horses a Znouzectnost.

UBYTOVÁNÍ, DOPRAVA ATD.
* K dispozici jsou dva kempy pro přespání ve vlastních stanech (250 a 500 míst) a stánkové občerstvení. V kempu a blízké zámecké zahradě platí zákaz rozdělávání ohňů. Na festival nesmí psi.

Webové stránky festivalu: www.folkovykvitek.cz