Britský zpěvák George Ezra

Britský zpěvák George Ezra | foto: Christopher Anderson

Na Colours zamíří nezaměnitelný zpěvák George Ezra i punkoví Slaves

  • 0
George Ezra, zpěvák s nezaměnitelným hlasem, který s písněmi Budapest, Listen to the Man, Barcelona nebo Blame It on Me ovládl hitparády mnoha zemí, je dalším velkým jménem příštího ročníku festivalu Colours of Ostrava. Dorazí i punkoví Slaves.

„George Ezra v současné době připravuje druhé studiové album, jehož předzvěstí je aktuální singl Don’t Matter Now. Těšíme se, že na Colours of Ostrava představí nejen známé písně, ale právě i nové skladby,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Ezra začal svoji hudební dráhu stylově: skladbou Budapest vlétl v roce 2013 do evropských hitparád a rádií jako blesk a rok nato s debutovým albem Wanted on Voyage, které v prodejích dosáhlo třikrát na platinové ocenění. Získal čtyři nominace na ceny Brit Awards, BBC Music Award i Ivor Novello Award, vyprodával show po celé Evropě a ve Spojených státech, kam vyjel se Samem Smithem, a zazářil v Glastonbury. „Vím, že nemá smysl se brát vážně. Nerozumím tomu, proč se lidé berou vážně,“ tvrdí přes svůj raketový úspěch Ezra.

To, že punk stále žije, dokážou na Colours of Ostrava 2018 britští Slaves. Dvojice Isaac Holman a Laurie Vincent produkuje na pódiu přímočarý, zuřivě chrlený punk, obohacený o prvky garážového rocku, hardcore a spalujících bluesových riffů. S debutovým albem Are You Satisfied? vyšplhali Slaves do výšin britské hitparády a byli nominováni na Mercury Prize.

Další ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 18. do 21. července 2018 v unikátním industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Dalšími potvrzenými jmény jsou Ziggy Marley, Aurora a Cigarettes After Sex. Čtyřdenní vstupenky jsou již nyní k dostání na webových stránkách festivalu a v síti Ticketpro.