Cocotte Minute při natáčení videoalba Rituál, kmen a srdce a kmen

Cocotte Minute při natáčení videoalba Rituál, kmen a srdce a kmen | foto: Jan Nožička

Cocotte Minute a Pio Squad vyjedou na společné turné, spolu si i zahrají

  • 0
Po loňském prozatím nejúspěšnějším turné, jehož součástí byl i vyprodaný pražský Lucerna Music Bar, přichází kapela Cocotte Minute s dalším originálním konceptem. Spojí se na něm s hiphopery Pio Squad.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že Cocotte Minute mají s Pio Squad pramálo společného, opak je pravdou. Divoká, svobodná a nespoutaná devadesátá léta jejich dospívání definovala přistup k životu, hudbě i nadhled k žánru, ve kterém se každá kapela pohybuje. Obě skupiny debutovaly zásadními nahrávkami na začátku nového tisíciletí a obě kapely mají za sebou zcela ohromující zmrtvýchvstání v posledních letech.

Filip Konvalinka alias Efko (vlevo) a Martin Hrdlička alias Eurodel z Pio Squad

Cocotte Minute ohromili v roce 2015 kritiku i fanoušky comebackovým Rituálem, první v Česku živě a na jediný pokus nahranou videodeskou. Pio Squad excelovali niterně hlubokou návratovou lahůdkou Stromy v bouři z roku 2016, za kterou obdrželi zcela zaslouženě žánrového Anděla, již druhého ve své nabité hudební historii.

„Už teď je jasný, že to bude legendární zájezd. Potají se učíme Pio šlágry, protože se do jejich show rozhodně hodláme nasquatovat. Neskutečně nás to baví,“ prozrazuje koncept ojedinělého dvojkoncertu zpěvák Zeller. „A samozřejmě nebude chybět společný mega hit, po jehož poslechu se vrhne většina českých hudebních kritiků hromadně z útesu,“ dodává excentrický frontman Cocotte Minute.

Cocotte minute – Zapal!

„Cocotti zas netuší, že krotím elektrickou kytaru tak, že až uslyší naše riffy, odfoukne jim to kníry…“ přidává se Eurodel z Pio Squad.

Turné odstartuje 24. února v libereckém Bunkru, už 1. března se zastaví v pražském Lucerna Music Baru a vyvrcholí 21. dubna v Českých Budějovicích. Na některých koncertech vystřídá Pio Squad slovenská kapela Bijouterrier.