Circus Praha (zleva Bradley Stratton, Jan Ponocný)

Circus Praha (zleva Bradley Stratton, Jan Ponocný) | foto: archiv skupiny

Circus Praha a Snake Eaters se vracejí na místo činu

  • 0
Dvě populární pražské kapely 90. let, spojené osobou frontmana, zpěváka a kytaristy Bradleyho Strattona, zahrají dnes večer na místě, k jehož základním programovým položkám kdysi patřily: v Malostranské besedě.

Circus Praha po dvou a Snake Eaters po jednom albu to v roce 1999 "zabalili" z důvodu návratu někdejšího "pražského Američana" Bradleyho Strattona do rodných Spojených států. Od té doby bývají kapely k vidění pouze velmi výjimečně při jeho občasných návštěvách v někdejší "adoptivní vlasti".

Snake Eaters (Bradley Stratton, v pozadí Vladimír Vytiska)Zatímco Circus Praha patřil k ozdobám rockové scény 90. let a býval srovnáván s kapelami typu Red Hot Chili Peppers nebo Spin Doctors, Snake Eaters byli projektem v podstatě akustickým až folkrockovým. Obě kapely spojoval ovšem mimořádný písničkářský talent Bradleyho Strattona i fakt, že v obou kapelách k sobě tento leader nalezl tvůrčí a navýsost profesionální muzikantské partnery.

V Circusu Praha to byl především druhý kytarista Jan Ponocný (dnes mimo jiné excelující v jednočlenném projektu Circus Ponorka) a samozřejmě rytmika Petra Maška (baskytara) a Tomáše Brožka (bicí). Ve Snake Eaters doplňovali Strattona houslista Pavel Cingl, veterán českého folkrocku, kontrabasista Vladimír Vytiska (ex-Nerez) a bubeník Jarda Kvasnička, v současné době hrající mj. s Plastic People Of The Universe.