50 Cent

50 Cent | foto: Profimedia.cz

50 Cent se vrátí do Prahy. Hvězda gangsta rapu dorazí po dvanácti letech

  • 7
Jeden z nejúspěšnějších rapperů historie 50 Cent přidal na seznam zastávek svého aktuálního turné také Prahu. Do české metropole zavítá po dlouhých dvanácti letech. Vstupenky na koncert plánovaný na 18. října do O2 areny můžete díky službě iDNES Premium získat přednostně.

Rodák z newyorského Queensu se proslavil nejen svou hudební tvorbou, ale i silným životním příběhem. Ve dvanácti letech si vydělával prodejem drog, v roce 2000 přežil pokus o vraždu, když byl zasažen devíti ranami ze střelné zbraně.

Hvězdu mezinárodního formátu udělala 50 Centa spolupráce s Eminemem a Dr. Dre. Oba tehdy slavnější kolegové se podíleli na jeho prvním albu Get Rich Or Die Tryin’, které vyšlo v roce 2003 a brzy poté začalo dobývat hitparády. Celosvětově se prodalo více než dvanáct milionů kopií, podobný úspěch interpret zopakoval o dva roky později s nahrávkou The Massacre.

Ozdoba Super Bowlu

Dnes sedmačtyřicetiletý Curtis James Jackson III vydal dosud pět studiových desek, tu zatím poslední Animal Ambition v roce 2014. Jejich celkový prodej již přesáhl třicet milionů kusů. K největším hitům představitele takzvaného gangsta rapu patří skladby jako In Da Club, Candy Shop nebo Ayo Technology s Justinem Timberlakem a Timbalandem.

Letos v únoru se představil jako jeden z vystupujících o poločasové pauze Super Bowlu, což bývá tradičně nejsledovanější televizní událost roku. Spolu s ním se na pódiu objevili Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar nebo Mary J. Blige.

Vedle své hudební dráhy, která mu mimo jiných poct vynesla i cenu Grammy, je také vlivným podnikatelem. Založil vlastní nahrávací společnost G-Unit Records a také filmovou produkční společnost G-Unit Films & Television Inc. Ujal se produkce populárního seriálu Power z kriminálního prostředí, v němž si navíc sám zahrál.

Návrat po dvanácti letech

Do České republiky zavítá jeden z nejbohatších rapperů po dlouhých dvanácti letech. Naposledy v březnu roku 2010 obsadil tehdejší Tesla Arenu v pražských Holešovicích, v níž se odehrálo i jeho předešlé zdejší vystoupení v roce 2007. Jeho další očekávaný koncert se uskuteční 18. října v největší české hale – O2 areně.

Vstupenky pro širokou veřejnost se začnou prodávat v úterý 2. srpna v 10 hodin. Díky členství v iDNES Premium si ale můžete zajistit nejlepší místa již v pondělí 1. srpna s úderem jedenácté hodiny.