Z filmu Ženy v běhu

Z filmu Ženy v běhu | foto: CinemArt

Romantická komedie Ženy v běhu má milion diváků. Bude druhý díl?

  • 7
Filmovou komedii režiséra a scenáristy Martina Horského Ženy v běhu vidělo v kinech již více než milion diváků. Podle údajů distribuční společnosti Cinemart, která sleduje i menší sály nezařazené do statistik Unie filmových distributorů, činí aktuální skóre snímku 1 015 820 návštěvníků.

Navíc Ženy v běhu dosáhly z českých filmů novodobé historie na milion diváků nejrychleji, za pouhých 42 dnů, a staly se také divácky nejúspěšnějším filmovým režijním debutem, který překonal v této disciplíně dosud vedoucí Účastníky zájezdu od Jiřího Vejdělka.

„Ani jsem nevěděl, že je těch rekordů tolik,“ reagoval Horský. Na otázku, zda úspěch zařídilo spíše ženské publikum, odpověděl: „Těžko říci, nechodím se dívat do sálů, ale na předpremiérách byla zastoupena obě pohlaví. A po projekci nám přicházeli za nenásilný humor poděkovat spíše muži.“

I když se traduje, že do kina chodí převážně ženy, podle Horského je důležité, že objevily film, na který mohou vzít bez obav i své partnery, nejen kamarádky.

Ale fanoušky, kteří doufali v pokračování příběhu, nejspíše autor hitu zklame, přestože s tržbami 146 milionů korun jsou Ženy v běhu i nejvýnosnějším domácím snímkem; čerstvě předstihly Anděla Páně 2.

„O Ženách v běhu 2 jsem nikdy neuvažoval a nepřemýšlím o tom ani teď,“ přiznal Horský. „Sice v závěru finále zazní věta o jiném geniálním nápadu, který po sobě zanechal manžel postavy Zlaty Adamovské, jenže já žádný takový nápad zatím nemám a hlavně už pracuji na úplně úplně projektu.“

Nicméně zvolenému žánru zůstane Horský věrný. „Vždyť mě přece znáte, bude to zase komedie. Trvám si na tom, že chci svými filmy hlavně dělat lidem radost,“ dodal filmař podepsaný i pod scénáři děl Bezva ženská na krku, Láska je láska či Život je život.