Záběr z filmu Tenet

Záběr z filmu Tenet | foto: Vertical Ent.

Ani Tenet kina nezachránil, za víkend zlákal jen 41 tisíc diváků

  • 4
Od novinky kultovního filmaře Christophera Nolana nazvané Tenet se čekalo, že konečně prolomí trvající diváckou nedůvěru koronavirové doby. Ale nestalo se, do 136 kin v Česku přivedl Tenet za první víkend jen 41 tisíc fanoušků.

Jiní na tom však byli ještě hůř. Třeba domácí premiéra romantické komedie Štěstí je krásná věc obsadila rovnou 160 kin, přivedla však do nich pouze necelých devatenáct tisíc zájemců, což stačilo až na třetí místo. 

Druhou příčku si udržel minulý vítěz, rovněž tuzemský snímek Šarlatán. Zájem o něj sice poklesl, přesto na příběh lidového léčitele, kterého hraje Ivan Trojan, zavítalo 37 tisíc lidí, celkem již skoro 130 tisíc návštěvníků.

Do první desítky víkendové statistiky Unie filmových distributorů se vešli ještě animovaní Křupaví mazlíčci i jejich žánroví kolegové ve filmu Trollové - Světové turné, dále komiks Noví mutanti, který začal svou pouť s deseti tisíci diváků, z českých děl ještě Havel a 3Bobule.

Dohromady pak víkend kinům přivedl  více než 162 tisíc návštěvníků, kteří v pokladnách zanechali za vstupenky přes 25 milionů korun.