Rami Malek ve filmu Bohemian Rhapsody (2018)

Rami Malek ve filmu Bohemian Rhapsody (2018) | foto: © 20th Century Fox

Freddie Mercury stihl v tuzemských kinech před koncem roku milion diváků

  • 37
Sváteční mezičas s vesměs podružnými novinkami pomohl hudebnímu životopisu Freddieho Mercuryho ze skupiny Queen k vítěznému finiši. Snímek Bohemian Rhapsody vyhrál poslední loňský víkend s 90 tisíci zájemců, celkově se tak dostal nad milion diváků a stal se nejúspěšnějším filmem tuzemských kin v roce 2018.

Mercuryho příběh stihl opanovat návštěvnost za devět týdnů od své premiéry a na vstupném od té doby utržil bezmála 160 milionů korun. V aktuálním žebříčku za sebou nechal i vítěze předchozího víkendu, komiks Aquaman, na který u nás tentokrát dorazilo 66 tisíc lidí.

Aquaman zato vládl kinům v Americe, kde odstartoval těsně před Vánocemi, i na jiných zahraničních trzích, takže si celosvětově připsal rázem tři čtvrtě miliardy dolarů.

Třetí místo tuzemské statistiky patřilo trikovému snímku Bumblebee ze série Transformers a čtvrté domácí pohádce Čertí brko, jejíž souhrnná návštěvnost se dostala přes čtvrt milionu.

Až za ní s 16 tisíci fanoušků následovala premiérová romantická komedie Znovu ve hře, v níž Jennifer Lopezová coby hlavní hrdinka povýší z prodavačky na post manažerky.

Z novinek na sklonku roku bodovaly ještě animovaná pohádka Sněhová královna: V zemi zrcadel se 14 tisíci a francouzská veselohra Utop se, nebo plav se čtyřmi tisíci návštěvníků.

Celoroční pořadí nejvyhledávanějších filmů loňské sezony tedy vede Bohemian Rhapsody před komiksem Avengers: Infinity War, který zlákal přes šest set tisíc lidí, a českou komedií Po čem muži touží, jíž k bronzové pozici stačilo přes půl milionu diváků. Přesná čísla chystá Unie filmových distributorů.