Začíná natáčení Obětí a vrahů

- Jedna z nejznámějších českých hereckých dvojic, Ivana Chýlková a Karel Roden, se opět setká v novém filmu scénáristky a režisérky Andrey Sedláčkové, Oběti a vrazi. Po zimních předtáčkách se nyní v nadcházejících dvou měsících chystá samotné natáčení, do kin se příběh osudového vztahu mezi nevlastními sourozenci dostane v říjnu letošního roku.

Film Oběti a vrazi líčí příběh nevlastních sourozenců Jany (Ivana Chýlková a Monika Hilmerová) a Miroslava (Karel Roden a Vladimír Škultéty), kteří se snaží překonat osudovou přitažlivost a vymanit se tak z traumatu incestního vztahu, který je značně poznamenal. Ve filmu se prolínají dvě časové roviny, současnost a sedmdesátá léta, dětství a dospělost hlavních hrdinů.

OBĚTI A VRAZI
Scénář a režie: Andrea Sedláčková
Kamera: Miro Gábor
Producent: Daniel Závorka
Hudba: Bohuslav Martinů
Hrají:
Ivana Chýlková
Karekl Roden
Monika Hilmerová
Vladimír Škultéty
Jan Króner
Veronika Jeníková
Miroslav se toužil stát hudebním skladatelem, Jana zase herečkou . Jejich veškerá energie však padla na vzájemné pronásledování, žárlení a snahu zbavit se této fatální lásky. Další hlavní postavou je Olga, která přijíždí do Poličky, aby zapomněla na své nepodařené manželství. Ve filmu nejde o žádný hrdelní zločin, oběti i vrazi jsou zde míněny čistě symbolicky. “Vrazi ničí city všech, kteří jim vstoupí do cesty,” vysvětluje Andera Sedláčková.

Miroslav v současnosti pracuje jako průvodce muzea Bohuslava Martinů a ve volných chvílích píše paměti, kterými se tak snaží zpětně analyzovat svůj život, z Jany se stala kadeřnice, která se naopak pokouší na svou dosavadní minulost zcela zapomenout. Karel Roden svou postavu charakterizoval slovy: “Je to člověk, který si tak přivlastnil svou sestru, že bez ní nemůže žít.”

Scénář Andrey Sedláčkové, který vznikal skoro dvanáct let, dostal v roce 1998 nejvyšší dotaci Státního fondu pro podporu a rozvoj kinematografie, dále byl podpořen Nadací Miloše Havla a grantem programu Euroimages. Oběti a vrazi nyní vznikají jako česko-francouzsko-švýcarská koprodukce. Po natáčení v květnu a červnu, které bude probíhat převážně v Poličce a jejím okolí, bude film doděláván ve Francii a v říjnu byl měl být představen divákům.

Andrea Sedláčková, Jan Króner a Ivana Chýlková

Kameraman Miro Gábor

Režisérka Andrea Sedláčková a Jan Króner

Karel Roden

Karel Roden

Ivana Chýlková a Jan Króner před kamerou Miro Gábora

Karel Roden při maskování

Ivana Chýlková a Jan Króner

Ivana Chýlková a Jan Króner sledováni kamerou Miro Gábora

Ivana Chýlková a Andrea Sedláčková

Karel Roden a Vladimír Škultéty - dva představitelé Miroslava

Andrea Sedláčková, Ivana Chýlková a Jan Króner