Nick Nolte

Nick Nolte | foto: Archiv MFF KV

Vary přišly o hvězdu, návštěvu zrušil Nick Nolte

  • 34
Karlovarský filmový festival přišel o jednoho z hvězdných hostů. Na poslední chvíli zrušil svůj příjezd hollywoodský herec Nick Nolte.

"Bohužel se nemůže zúčastnit z rodinných důvodů," uvedla Martina Vlasáková z tiskového oddělení karlovarského festivalu.

Herec měl na přehlídce osobně uvést světovou premiéru filmu Nick Nolte: No Exit, svůj filmový portrét.

Snímek tak představí pouze režisér Thomas Thurman. Letos šestačtyřicetiletý rodák z Christiansburgu v americkém Kentucky se věnuje režii a produkci dokumentárních filmů o americké kultuře, hudbě, literatuře a filmu.

. Mirka z Varů: Děti ze stanice Zoo

Glosář filmové kritičky MF DNES Mirky Spáčilové

Thurmanův první nezávislý snímek o herci Warrenu Oatesovi Warren Oates: Across the Border z roku 1992 získal cenu za nejlepší dokument na FF v New Orleansu.

Film Movies of Color: Black Southern Cinema o nezávislém afroamerickém filmu byl oceněn cenou Emmy za rok 2001.

Dokument o slavném režisérovi Samu Peckinpahovi Sam Peckinpah´s West (2004) mu přinesl v roce 2004 ocenění od Western Heritage Museum.

Co řekne De Niro? Jaká bude Bathory?
Sobota na MFFKV bude opět ve znamení Roberta De Nira, který ozdobil svou přítomností slavnostní zahájení. Muž, který ve Varech není poprvé (byl tu už v 60. letech a pak i v roce 1997), má dnes v programu tiskovou konferenci.

V plánu je také světová premiéra velkofilmu Bathory Juraje Jakubiska. Karlovarskou Galerii umění obsadí hollywoodský herec, režisér a malíř Armin Mueller-Stahl, který tu otevře výstavu svých obrazů.

Premiéra Bathory je očekávána s velkým zájmem. V minulých dnech měla jen jednu uzavřenou projekci v Bratislavě. Režisér zároveň převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.