V moci ďábla

V moci ďábla - Fotografie z filmu V moci ďábla (2005) | foto: Falcon

Už jste navštívili svého exorcistu?

Bude to rozpolcený týden. Karel Roden se do vraždičky hrnout nebude, zato Tom Wilkinson vyhnal ďábla z těla mladé slečny tak dokonale, že si jí vzal satanáš rovnou s sebou. Stejně všechny očaruje Harry Potter.

FILMOVÉ PREMIÉRY
V českých kinech mají ve čtvrtek 1. prosince premiéru čtyři filmy.

V moci ďáblaPříběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí Laura Lineyová jako Erin Brunerová, obhájkyně otce Richarda Moorea (Tom Wilkinson), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

A co když je to pravda?Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Komediální režisér Mark Waters svedl dohromady Reese Witherspoonovou a Marka Ruffala ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru.

Aňa Geislerová "Někteří lidé by k smrti rádi navštívili Prahu" je mottem filmu Sklapni a zastřel mě, ve kterém má Pavel Zeman (Karel Roden) po dohodě zabít Colina Framptona (Andy Nyman), až se nakonec spřátelí. Podivný pár pak postupně zjišťuje, že smrt nelze přivolat tak snadno, jak by se mohlo zdát...

Emma Watson na premiéře filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. Čtvrtý rok Harryho Pottera ve Škole čar a kouzel v Bradavicích bude naplněn Turnajem tří kouzelníků, v rámci kterého bude muset Harry Potter čelit podezřívavosti, žárlivosti i skutečnému zlu...

Minulý týden měly premiéru tyto filmy:
Mrtvá nevěsta Tima Burtona - více ZDE
Lovci dinosaurů - více ZDE
Zná jí jak svý boty  - více ZDE + trailer

TELEVIZNÍ VÍKEND
Julia RobertsV pátek se Julia Roberts stane Nevěstou na útěku (Prima, 21:05) a Jane Fondová bude pěkně nebezpečná Spolubydlící (Nova, 0:05).

V sobotu se ocitne tandem Svěrák & Smoljak Na samotě u lesa (Prima, 16:45), Keanu Reeves spáchá Téměř dokonalý zločin (ČT1, 21:20) a zaútočí Vetřelec (Prima, 21:40).

Charles BronsonV neděli si Charles Bronson zahraje ve westernu Chatova země (Prima, 13:50), potřetí a naposledy vystřelí Vinnetou (Nova, 17:40) a Tim Robbins zjistí, že Není co ztratit (Nova, 0:10).

VŠEDNÍ DNY NA OBRAZOVCE
V pondělí vykoná Mel Gibson Odplatu (Nova, 22:20) a Jean-Claude Van Damme podstoupí Maximální riziko (Prima, 21:45).

Jennifer Lopezová v zelených kalhotkáchV úterý řekne Jeniffer Lopezová Dost (Nova, 21:15), což bude zároveň vše.

Ve středu se proti sobě pustí Bruce Willis a Christopher Walken, protože jen Poslední zůstává (Nova, 23:45).

Ve čtvrtek vypukne sousedská válka ve slavné české komedii Zítra to roztočíme, miláčku...! (Nova, 21:10). Na noc si ještě můžete střihnout béčkový horor Python (Prima, 0:15).

POKOUKÁNÍČKO (a posloucháníčko)
Bon JoviV pátek uvádí Jiří Dědeček další díl Monty Pythonů (ČT2, 22:50), v neděli mrkněte na francouzský thriller Demonlover (ČT2,23:05). Na pondělí je nachystán další z filmů Woodyho Allena, tentokrát Zlaté časy rádia (ČT2, 21:30). Ve středu běží záznam koncertu Jona Bon Joviho: This Left Feels Right (ČT2, 0:25).