Daniela Šinkorová

Daniela Šinkorová | foto: KORZO

TV tipy: radovánky aspoň pozdě večer

Víkendové televizní večery můžete strávit večer s Jodie Fosterovou, Danielou Šinkorovou či s Jiřím Bartoškou. Přes všední dny pak můžete u zajímavých filmů usínat.

VÍKENDOVÉ DUELY
Herečka Jodie FosterováV pátek, tedy dnes, se můžete vrátit do dob nedávno minulých s filmem Jiřího Menzela Skřivánci na niti (Nova, 20:00), zažít klaustrofobické stavy s Jodie Foster ve slušném Úkrytu (Nova, 21:50) a nebo se na stejnou herečku podívat ve velké romanci Anna a král (Prima, 20:00).

Anno 2006 - Daniela ŠinkorováV sobotu se, pokud vás to tedy vůbec zajímá, můžete nechat napínat, kdo si odnese cenu Anno (Nova, 20:00) a hned poté si užít nenáročného Krále Škorpiona (Nova, 22:15). On ten sobotní večer je vlastně celý divácky nenáročný − na Primě se mladá choreografka pokusí prorazit na hiphopové scéně, jak slibuje zápletka filmu Honey (Prima, 20:00), a na veřejnoprávní televizi spustí Stroj času (ČT1, 21:00). Škoda, že snímek Miloše Formana Lid versus Larry Flint dávají až tak pozdě (Nova, 0:00).

Z televizního filmu VlnaA v neděli se uzavřou osudy protagonistů televizního thrilleru Vlna (ČT1, 20:00).

PŘES VŠEDNÍ DNY
V pondělí stojí snad alespoň trochu za to stará francouzská "belmondovka" Policajt nebo rošťák (ČT1, 22:25). Pro noční sovy je dobré zmínit ještě komedii Woodyho Allena Zlaté časy rádia (ČT2, 0:15).

Liga výjimečných (Sean Connery)Úterý nabízí "typicky českou komedii" Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina (ČT2, 20:30) a nebo snad nejhorší film se Seanem Connerym Liga výjimečných (Prima, 21:15).

Ve středu si nenechte ujít filmovými cenami ověnčené filmy − koprodukční Král zlodějů (ČT2, 20:30) se pyšní čtyřmi Českými lvy, americký Východ slunce (ČT2, 23:40) zase třemi Oscary.

A čtvrtek je v televizi regulérně slabý. I když francouzský film Kdo ví (ČT2, 23:10) by mohl být alespoň zajímavý.

SERIÁLOVÉ OKÉNKO
Seriáloví diváci nechť si oddychnou − nic převratného je příští týden nečeká.

SLEDOVANOST
Milena DvorskáV pátek nejvíce zaujala 13. komnata Mileny Dvorské, zapnulo si ji bezmála 1,5 milionu diváků. V sobotu si 1,34 milionu diváků omotala kolem obrazovek Anakonda a v neděli opět zvítězil X-Factor (1,44 milionu). Od pondělí je pak vše v režii nováckých seriálů − takže jako vždy v pondělí (1,3 milionu) a ve středu (1,36 milionu) Ulice, Ordinace v růžové zahradě si pak v úterý i ve čtvrtek ohlídala své stabilní dva miliony.