Ivan Trojan v sérii Svět pod Hlavou | foto: ČT

Ivan Trojan a Václav Neužil se potkali v krimisérii Svět pod Hlavou

  • 2
Režiséři Marek Najbrt a Radim Špaček začali pro ČT natáčet Svět pod Hlavou. V kriminální minisérii podle britské předlohy Život na Marsu se v hlavních rolích objeví Václav Neužil, Ivan Trojan a Judit Bárdosová.

V britské verzi z roku 2006, která zrodila dvě osmidílné řady, se policista po těžké autonehodě probudí v roce 1973, kde potká drsného parťáka ze staré školy. Český scénář, na němž se podíleli Ondřej Štindl, Robert Geisler a Benjamin Tuček, pošle Neužilova hrdinu do časů totality roku 1982.

„Díky tomu, že po autohavárii procitne v minulosti, má ojedinělou šanci poznat a pochopit příčiny rodinné tragédie. V prostředí fízlů, papalášů, prázdnoty a samoty doby jde za pravdou navzdory strachu s jistou dávkou ironie a nadhledu,“ říká Neužil o svém hrdinovi.

Svět pod Hlavou bude mít deset dílů, točí se od Příbrami přes Prahu, Ústí nad Labem a Kladno až po Most i Neratovice. Vzniká v mezinárodní koprodukci s podílem společností Bionaut a TV Joj, objeví se v něm přes 150 českých a slovenských herců, 2 000 komparsistů a více než sto dobových aut.