Opakovaná svatba v desáté řadě Teorie velkého třesku | foto: Prima Cool

Seriál Teorie velkého třesku skončí příští rok. Definitivně a velkolepě

  • 206
Jeden z nejdéle vysílaných amerických sitcomů Teorie velkého třesku příští rok skončí. Oznámili to producenti série vysílané premiérově na stanici CBS, v Česku na kanálu Prima Cool. Přitom ještě nedávno se uvažovalo o prodloužení ságy.

Komediální seriál o partě teoretických fyziků a jejich ženských protějšků se za jedenáct sezon stal jednou z nejsledovanějších televizních sérií ve Spojených státech. Definitivně poslední, dvanáctá řada, jejíž premiérové díly se v Americe budou vysílat od konce září, by měla být ukončena na jaře 2019.

„Společně s herci, scenáristy a celým týmem jsme nesmírně vděčni za úspěch pořadu a chceme v závěrečné sezoně přinést velkolepé tvůrčí vyvrcholení celé série Teorie velkého třesku,“ uvedl v prohlášení produkční tým pořadu.

Sága získala sedm televizních cen Emmy z celkem 46 nominací, proslavila se také bojem původních hvězd za vyšší honoráře ostatních herců.

Průměrná sledovanost nejnovějších epizod se pohybovala kolem 18 milionů diváků, čímž Teorie velkého třesku porážela všechny konkurenční pořady. Představitelé hlavních rolí - Jim Parsons coby Sheldon, Johnny Galecki jako Leonard či Kaley Cuocová jako Penny - vydělávali téměř milion dolarů za díl.

,